‘Een relatie na je scheiding is niet zo makkelijk als het lijkt’

24.10.2022 06:07
relatie na scheiding Beeld: Unsplash

Over je datingleven na de scheiding heeft iedereen wel een mening, dus kun je maar het beste je hart volgen.

Angelique (42), moeder van Levi (13), Mila (10) en Storm (8):

“De relatie tussen mijn vriend en mij liep stuk tijdens m’n derde zwangerschap. Eigenlijk was Storm een beetje een lijmbaby. Dom, maar als co-ouders doen mijn ex en ik het prima en zo is het leven er voor iedereen misschien wel leuker op geworden. In de acht jaar dat ik alleen ben, passeerden heus de nodige vriendjes de revue. Scharrels hield ik nauwkeurig verborgen, maar toen ik de eerste keer echt verliefd werd, vonden we het na vier maanden daten prima verantwoord om onze wederzijdse kinderen te ontmoeten.

Lees ook – ‘Daten na de scheiding? Geen denken aan, tót mijn nieuwe buurman met me begon te flirten’ >

Gestrand

Een relatie na je scheiding is niet zo makkelijk als het lijkt. Met rugzakken, voormalige gezinnen, fulltime banen en verplichtingen raakt een nieuwe relatie al snel in de knel. Dus strandde die eerste relatie bijna zo snel als hij begon, net als de relatie daarna, en daarna. Je kunt verzuren en geen man meer voorstellen aan je kinderen, maar dat wilde ik niet. Want vier keer dacht ik na een maand of dit het nu echt was. En dat wáren die mannen ook, voor zolang het duurde. Geen van hen bleek een echt foute keus. Stuk voor stuk waren ze lief voor mijn kinderen, elke keer hadden we het fijn met elkaar. Maar poging vijf blijft al een tijdje plakken.

Samenwonen

Sterker nog: we zijn van plan samen te gaan wonen. Waarop Storm op de verjaardag van mijn moeder besloot het grote nieuws aan te kondigen: ‘We gaan samenwonen! Miquel is de liefste van ál mijn stiefvaders.’ Daarop volgde een analyse van de vorige vier, die hij overigens alleen zelf het stempel stiefvader had gegeven. Mijn tantes krompen ineen, ik voelde me licht ongemakkelijk. Maar Miquel straalde, want deze kon hij mooi in zijn zak steken: hij ís ook de allerliefste.”

Dit artikel staat in Kek Mama 09-2022.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.