‘Op vakantie laat mijn man opeens alles uit zijn handen vallen’

08.07.2023 23:12
vakantie man doet niets Beeld: Getty Images

Wanneer je partner op vakantie niet te harden is omdat die constant achter je kinderen aanrent of hij juist alles uit zijn handen laat vallen: weet dat je niet de enige bent.

Marja (40): “Bernard is mijn jeugdliefde. Samen runnen we het gezin als een goed geoliede machine. Ik werk een dag meer dan hij, dus doet hij bijna alles in het huishouden, de zorg voor onze kinderen van 5, 7 en 11 verdelen we fifty-fifty.

Voor pampus

Maar zijn we eenmaal op vakantie, dan laat hij opeens alles uit zijn handen vallen. Zelfs onze bungalowtent helpt hij niet opzetten; dat doe ik met onze elfjarige dochter. Boodschappen, de kinderen insmeren, een potje badmintonnen; ik doe het allemaal zonder Bernard, want die ligt voor pampus op z’n zonnebed.

“Zelfs onze bungalowtent helpt hij niet opzetten”

Ik mep ’m soms het liefst met de tentharingen om zijn oren. Maar ja, slaan mag niet, leren we onze kinderen. Dus ben ik blij wanneer we na twee weken weer thuis zijn en ik mijn lieve, behulpzame man gewoon weer in mijn armen houd.”

Lees ook – ‘In de zomer lijkt het net alsof ik een andere man heb’ >

Gezelliger zonder

Kyra (38): “Mijn vriend Laurens en ik doen alles samen, maar de vakanties breng ik met onze dochter (5) en zoon (4) door – zonder hem dus. We zijn allebei nogal van de structuur, maar ik kan dat op vakantie prima loslaten, zolang ik weet dat het tijdelijk is. Laurens niet.

De kinderen slapen slecht, eten niet, worden vies en snoepen meer dan anders. Een doorn in het oog van Laurens, wat alleen maar tot spanningen leidt. Dus geniet ik sinds twee jaar van ons heerlijk gestructureerde gezinsleven met dito relatie, en ga ik in de zomer los met mijn kinderen, zonder man die daar overspannen van raakt.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.