”Ja, heel jammer’, logen we tegen onze zoon, ‘de vakantie is weer over”

29.07.2023 12:31
rampvakanties Beeld: Shutterstock

Helaas jongens, de vakantie is alweer voorbij – en meer leugens die het leven makkelijker maken.

Jill (44), moeder van Jack (8):

“Het was een gribushuisje op een aftandse camping. Voor dat ‘zespersoonschalet’ betaalden we half juli de hoofdprijs, maar het was smoezelig en veel te klein voor ons drietjes. Elke avond schalden André Hazes en Tino Martin van acht tot half twee door de luidsprekers, op zo’n volume dat mijn vriend Lars en ik op ons eigen terras tegen elkaar moesten schreeuwen om boven de muziek uit te komen. En voor de ingang van het subtropisch zwemparadijs stond ’s morgens een file.

Jammer

Kortom: het was afschuwelijk. Althans, dat vonden wij. Onze kleine man vond het er juist geweldig. Overal vriendjes, zés glijbanen en lekker laat naar bed. Lars en ik hielden het hele vakantieparkgebeuren slechts vol op een mix van paracetamol en veel rosé. We zouden er veertien dagen blijven, maar op dag elf besloten we de boel in te pakken. ‘Ja, heel jammer’, logen we tegen onze zoon, ‘de vakantie is weer over.’ Terwijl hij dikke tranen huilde om zijn achterblijvende vriendjes, reden wij met gierende banden naar huis.”

Lees ook – Deze 14 vakantiebestemmingen in Europa zijn geweldig met kinderen >

Extra inspectie

Lytitia (33), moeder van Senn (5), Vinz (2) en Pemm (9 maanden):

“Afgelopen zomer waren mijn man René en ik twee weken met ons gezin op vakantie op een Landalpark met zo’n mega indoor speelparadijs. Geweldig. De kinderen waren niet uit de ballenbak te branden.

Om toch iets van de omgeving te zien, vertelden we dat om de drie dagen alle ballen van de ballenbak weer opgeblazen moesten worden. Dat werkte als een malle. Al zorgde het wel voor vreemde blikken van collega-ouders, als onze kinderen de dagen erna inspecteerden of alle ballen wel vol genoeg waren opgeblazen…”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.