‘Mijn man is tenenkrommend gierig’

24.08.2022 09:44
dit waarom bitcoin geld van de toekomst is

De man van Eveline is een ware Scrooge die steeds hamert op sparen voor onvoorziene uitgaven. Eveline laat het geld liever rollen. En dat botst nog wel eens.

“Tenenkrommend gierig is mijn man Willem af en toe. Hij vindt alles te duur en hamert er steeds op dat we meer moeten sparen voor ‘onvoorziene uitgaven’. Dat botst, want ik vind juist dat geld moet rollen. Na mij de zondvloed, zoiets. Enfin, vaak noem ik hem Scrooge terwijl hij aan mij vraagt of ik überhaupt nog een hand heb.

Lees ook – Op een rij: tips om snel geld te besparen >

De hele stad leegkopen

Laatst liep het weer gierend uit de klauwen toen ik aankondigde even naar de stad te gaan. Willem was al chagrijnig omdat we net een dure autoreparatie achter de rug hadden. Terwijl ik richting de deur liep mopperde hij: ‘Niet te veel kopen, hè?’

Dat schoot me zó in het verkeerde keelgat. Ik voelde me net een klein kind dat van d’r vader te horen kreeg dat ze niet al haar zakgeld aan snoep mag stukslaan. Alsof ik bij mijn man onder curatele sta. ‘Ik koop de hele stad leeg, nou goed?!’ schreeuwde ik terug. Terwijl ik op de fiets zat kwam de stoom nog uit mijn oren.

Ben ik compleet losgegaan met mijn pinpas? Natuurlijk niet. Maar ik trakteerde mezelf wel op een lekkere lunch, van onze gezamenlijk rekening uiteraard.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)