‘Mijn man deed het op onze huwelijksreis met het meisje van de animatie’

24.06.2024 11:08
huwelijksreis man met meisje animatieteam

Het hotel is een droom, het water knalblauw. En dan gaat je man ervandoor. Met nota bene het animatiemeisje van het resort. En dat tijdens je huwelijksreis.

Mandy (31): “Ik dacht dat ik hem kende. Sander de goedzak, van wie iedereen dacht dat-ie bij mij onder de plak zat. We waren zeven jaar samen toen we trouwden. Op onze bruiloft zag ik hem ineens buiten roken. Dat lijkt een onbenullig detail, maar ik heb er later nog vaak aan gedacht. Waarschijnlijk omdat ik toen al onbewust voelde dat hij van me wegdreef. Dat ik hem eigenlijk niet écht kende. Want Sander was altijd zo anti roken. Ik zou mijn hand ervoor in het vuur hebben gestoken dat hij nooit een sigaret zou aanraken, en daar stond-ie te paffen. Ik was verbijsterd.

‘Hij papte aan met het animatieteam’

Twee dagen later stapten we op het vliegtuig, samen met onze dochters van vier en anderhalf. Onze zomervakantie was meteen onze huwelijksreis. We gingen naar een mooi all-inclusieve resort op Ibiza.

Op de eerste vakantiedag liep ik bepakt en bezakt met tassen, buggy, handdoeken, opblaasbanden en één kind op mijn arm naar het zwembad. Ik was na mijn laatste zwangerschap nog steeds wat kilo’s te zwaar en voelde me een ouwe moeke. Zeker toen ik zag dat Sander aanpapte met een paar jonge meiden van het animatieteam. Slanke grieten van rond de achttien. Ik weet nog dat ik geïrriteerd was omdat een van die meisjes op mijn handdoek ging zitten. Brutaal nest, kon ik daarna in haar natte vlek liggen. En dit was nog maar het begin.

‘Hij verdween keer op keer met een smoes’

Sander bleef die meiden opzoeken. Ik voelde me een single moeder in plaats van pasgetrouwde vrouw. Steeds verdween Sander met een smoes. Telefoon vergeten, hij wilde iets navragen bij de receptie, had beloofd mee te doen met een voetbalwedstrijd. Toen merkte ik dat hij ’s nachts uit onze kamer verdween. Ik werd wakker om te plassen, en Sander lag niet meer naast me.

Toen ik hem daarop aansprak, hing hij een vaag verhaal op. Hij was wat te drinken gaan halen. Ik wilde ’m aanvliegen, maar hield me in voor de kinderen. Het sleutelpasje legde ik daarna onder mijn kussen, zodat hij niet meer onopgemerkt kon verdwijnen. Maar ook daar vond Sander iets op: hij legde een luier tussen de deur zodat hij stiekem weg kon sneaken en weer terugkomen. Het was om gek van te worden en ik drong niet tot hem door.

Schaamteloos

Op een dag vond ik een telefoonnummer in zijn zak. Ik belde het. En jawel, een van die animatie-grieten nam op. Ik vroeg haar waarom Sander haar nummer had. Ze zei dat er niets was gebeurd, maar ze benadrukte dat ik hem niet moest vertrouwen. Sander nam toen de telefoon over. Ik had het geluid heel hard gezet en hoorde haar zeggen: ‘Vertel je vrouw niet dat we seks op het strand hebben gehad.’

Sander probeerde me nog te sussen, zei dat ik het vast verkeerd verstaan had. Ik reageerde als verdoofd. Ik wilde geen hysterische scène schoppen met de kinderen erbij. Wanhopig probeerde ik een vlucht terug naar Nederland te krijgen, maar alles zat vol. We hadden nog een week te gaan.

Hoe ik die tijd ben doorgekomen? Geen idee. Ik belde veel met mijn moeder en zus. Sander bleef gewoon op de oude voet doorgaan en nam niet eens meer de moeite in onze kamer te slapen. Hij was bij die griet. Schaamteloos. Terug in Nederland ging hij bij zijn moeder logeren om ‘op adem te komen’, maar via via hoorde ik dat-ie een andere scharrel had. Dat was de druppel. Vier weken na onze bruiloft gingen we uit elkaar.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.