“Ik blijf lekker single’, dacht ik. Tot ik op kerstavond hoteldebotel verliefd werd’

25.12.2023 05:48
Beeld: Getty Images

Sommige liefdesverhalen zouden het goed doen als scenario voor een kerstfilm. ‘Vastberaden ver weg te blijven van de mistletoe, toog ik ernaartoe.’

Hannah (36) wilde nooit meer een man. En toen ontmoette ze op kerstavond de liefde van haar leven.

“Ik had net mijn relatie verbroken. ‘Ik hoef nooit meer een man,’ verzuchtte ik tegen vriendinnen, ‘ik blijf lekker single.’ Kerst kon me trouwens ook gestolen worden; ik wilde me het liefst opsluiten in mijn oude meisjeskamer waar ik voorlopig woonde. Met sushi, drie flessen chardonnay en de dekens over mijn hoofd. Die kans kreeg ik niet.

Op kerstavond gaven vrienden een feestje en ze wilden per se dat ik kwam. Vastberaden ver weg te blijven van de mistletoe, toog ik ernaartoe. Al snel zag ik Pierre. Ik kende hem van vroeger, van de middelbare school, hij zat toen een paar klassen hoger. We raakten aan de praat, dansten en ik werd diezelfde avond hoteldebotel verliefd. Zes jaar later woon ik met mijn grote liefde, ben ik moeder van een peuterdochter en zwanger van de tweede. De uitgerekende datum: 25 december.”

Lees ook – Wintersport voor single ouders: ‘Voor ik het wist stonden we te zoenen tussen de kerstguirlandes’ >

De Kerstbal

Eef (29) ging naar een kerstfeestje en verwacht nu haar eerste kind.

“Het is al jaren traditie in de vriendenclub: tweede kerstdag gaan we feesten. Zo belandden we twee jaar geleden in een club. Marco zwermde al snel om ons heen en bood me een drankje aan. Wat een brallerige bal, dacht ik. Zo werkt hij natuurlijk alle vrouwen af, tot er eentje hapt. Ik sloeg zijn drankje af, maar hield hem de hele avond in het vizier, want knap was-­ie wel. Hij hield zich rustig, constateerde ik. Misschien was ik toch iets te bot geweest.

“Ik had nog geen drie woorden met hem gewisseld en was toch teleurgesteld dat hij weg was”

Tegen de tijd dat we naar huis gingen, was Marco in geen velden of wegen meer te bekennen. Heel gek, ik had nog geen drie woorden met hem gewisseld en was toch teleurgesteld. Via Instagram – mijn vriendinnen en ik noemden hem inmiddels De Kerstbal – wist ik hem te traceren. Nog geen minuut nadat ik op ‘volgen’ had geklikt, had ik een reactie. Mocht hij nog een poging doen en me uitnodigen voor een drankje?

Op nieuwjaarsdag spraken we af. In zijn dagelijkse kloffie oogde Marco opeens stukken minder ballerig. Het klikte meteen. En nu wonen we al anderhalf jaar samen en krijgen we in de lente ons eerste kind.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.