‘Ik ben onzeker over mijn lijf en heb daardoor minder zin in seks’

02.09.2020 09:31
onzeker over lichaam Beeld: Unsplash

Lauren (34): ‘Ik ben altijd al erg kritisch op mijn figuur geweest. Mijn bovenbenen zijn te dik, ik heb putjes in mijn billen, mijn buik lijkt op een rollade. Sinds mijn zwangerschap is dit verergerd en vind ik mezelf al helemaal niet meer mooi of sexy. Ik schaam me voor mijn lijf, met als gevolg dat ik weinig zin meer heb in seks. Wat kan ik hieraan doen?’

Seksuoloog Mandy Ronda: Schaamte over je lijf kan veel invloed hebben op je zin in seks. Je wilt je graag sexy voelen en negatieve overtuigingen over je eigen lijf, vaak gekoppeld aan schoonheidsidealen, kunnen dat in de weg zitten. Wie heeft jou ooit verteld dat een volslank lichaam niet sexy kan of mag zijn? Seksualiteit is in ieder mens aanwezig, je bent ervan gemaakt. Laat los hoe je denkt eruit te moeten zien om sexy te zijn en nodig jouw unieke seksualiteit uit.
 

Lees ook
‘Ik wil niet dat mijn knappe dochter later onzeker wordt over haar uiterlijk’ >

 

Wees lief voor je lijf

Daarnaast, wees lief voor je lijf. Verzorg het goed met gezond eten, draag kleding waarin jij je vrij en sexy voelt. Als jij je mooi voelt en straalt, dan is dat voor een man opwindend. Want mannen voelen zich vooral aangetrokken tot blije, stralende vrouwen. Uitstraling telt meer dan je lijf. Als jij vervolgens ziet dat hij naar jou verlangt, is dat weer opwindend voor jou, want vrouwen drijven op het gevoel begeerd te worden. Je partner kan jou ook ondersteunen in jouw zelfvertrouwen, bijvoorbeeld door vaker te zeggen wat hij allemaal mooi aan jou vindt.”
 

Meer info en tips vind je op Mandyronda.nl

 

 

Meer tips over relatie, seks en zelfvertrouwen?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >