5x zo blijft het vonkje branden (ook als jullie baby in sprong 100 zit)

03.01.2024 16:00

Het is soms ingewikkeld om het samen leuk te houden als jullie leven wordt gedomineerd door spuitluiers en sprongetjes. Hoe houd je die vonk warm, terwijl je elkaar aflost bij het wiegje?

Kun je wel wat tips gebruiken? Komen ze;

Zorg voor een avondroutine zonder baby

Wacht niet tot die kleine zijn ogen sluit, maar knijp er bewust even tussenuit voor wat tijd samen met je lief om je relatie goed te houden met een baby. Bouw een fijne avondroutine op waarin je kunt relaxen, kletsen en simpelweg van elkaars gezelschap kunt genieten. Het hoeven geen grootse gebaren te zijn – een simpel kopje thee samen drinken of elkaars dag doornemen draagt al bij aan verbondenheid.

Verras elkaar met kleine gebaren

Te midden van de chaos van luiers en de kinderjungle zijn het juist de mini-explosies van liefde die het verschil maken. Verras elkaar met kleine gebaren, zoals een lief briefje verstopt in de lunchbox of een spontane knuffel. Die kleine uitspattingen versterken niet alleen de liefde maar houden ook dat besef levendig dat jullie relatie nog steeds topprioriteit is.

Plan quality time

Quality time is geen luxe, het is een must. Dus plan bewust momenten waarop jullie samen iets leuks ondernemen, al is het maar een kort uitje. Het kan een korte wandeling zijn, een knus etentje thuis of samen de slappe lach krijgen bij jullie favo comedyserie. Allemaal kruimels voor een stevige relatie.

Communiceer openlijk

Ook al lijkt het soms alsof je alleen kunt praten over babyvoeding en de kleur van de luierinhoud; open communicatie is de sleutel in elke relatie. Bespreek elkaars verlangens, zorgen en verwachtingen. Door eerlijk en open te zijn, begrijpen jullie elkaar beter en kunnen jullie als team de uitdagingen van het ouderschap tackelen.

Maak tijd voor intimiteit

Intimiteit gaat verder dan de lakens; het gaat om emotionele connectie. Maak tijd om bewust aandacht te geven aan elkaar. Zoenen, elkaars hand vasthouden of samen gieren van het lachen – deze momenten zorgen voor liefde en begrip. Zo houd je je relatie goed met een baby!

Dus, te midden van de baby-chaos, laat je relatie niet versloffen. Houd tussen het luiers verschonen, Googlen naar sprongetjes en babyvoeding maken door, die vonk lekker brandend. 

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.