Nomi: ‘Ik had niet eens zijn nummer toen ik twee maanden later ontdekte dat ik zwanger was’

23.03.2024 12:18
rampvakanties Beeld: Getty Images

Als een scenarioschrijver met dit script op de proppen kwam, zou dat vast in de prullenbak eindigen. Maar soms is het leven net een B-film, inclusief onwaarschijnlijke liefde en het cadeau dat daaruit voortkwam.

Na het nieuws over haar onvruchtbaarheid besloot Malina (36), bewust single, in haar eentje te reizen. Nu woont ze samen en met dochter Nomi (3) onder de sinaasappelbomen in Zuid-Spanje.

“Voor mij hoefde het nooit zo, het geijkte plaatje met een man en 2,2 kinderen. Ik scharrelde een beetje door het leven. Volgde meerdere studies, maakte er eentje af, woonde waar een bed stond en reisde af en aan. Ik ben niet gemaakt om te settelen, werd mijn overtuiging. En hoewel ik mannen én kinderen leuk vond, zag ik ze nooit als iets voor mij. Ik was niet vast te pinnen. 

Onregelmatig ongesteld

Ik kwakkelde altijd al met mijn menstruaties. Werd tijden niet ongesteld, dan opeens heel zwaar. Een gynaecoloog constateerde PCOS: polycysteus ovariumsyndroom. De kans dat ik ooit via de natuurlijke weg zwanger zou raken was nihil. Ja, janken. Niet omdat mijn moederdroom in duigen viel, maar omdat het wéér iets was wat mij anders maakte. Niets in mijn leven liep blijkbaar volgens de boekjes die de maatschappij geschreven had, dus besloot ik te gaan reizen. Onder de nomaden bevonden zich vast meer gelijkgestemden, en mijn werk als bedrijfskundig consultant kon ik ook op afstand doen. 

Cynisch

Ik ontmoette Pierre in een bar – hoe cliché – in Valencia. Hij had net een relatie verbroken met een vrouw die kinderen wilde maar hij niet, ik was alleen nog maar cynisch over alles wat huisje-boompje-beestje betrof. We werden liederlijk dronken en bespraken al onze pijnen. Het voelde veilig, met een vreemdeling. Het enige wat niet veilig was, was de seks die we daarna hadden. Ik had niet eens zijn nummer toen ik twee maanden later ontdekte dat ik zwanger was. 

‘Het enige wat niet veilig was, was de seks die we daarna hadden’

Een ‘normale’ vrouw had het ontdekt na drie weken, maar omdat ik zelden ongesteld werd, ging er bij mij geen belletje rinkelen. Ik zat ondertussen op Bali en was Pierre alweer vergeten. Maar omdat hij de enige was met wie ik seks had gehad, kon het niet anders dan zijn kind zijn. Waar ik altijd had gedacht dat ik een abortus zou ondergaan, voelde ik nu: ik ga dit doen, en wel in mijn eentje. 

Lees ook: Betrapt tijdens de seks-siësta: ‘De Spaanse schoonmaakster schrok zich rot’

Verrassend makkelijk op te sporen

Uit fatsoen besloot ik Pierre in te lichten, al was het maar voor toekomstige vragen van mijn kind. Via de barman in de kroeg in Valencia bleek hij verrassend makkelijk op te sporen. Ik meldde Pierre dat ik niets van hem verwachtte maar hem puur wilde informeren. Maar ook dit liep anders dan ik had verwacht: vanuit Singapore appte hij dat hij onderweg was, en wilde weten wat mijn adres was. Lang verhaal kort: we beleefden een droom op Bali. Nog nooit in mijn leven was ik zo verliefd geweest. Onze dochter Nomi werd geboren tijdens een stormachtige nacht midden in het regenseizoen. Dat is alleen nog maar één van de vele ervaringen die ons sindsdien nog meer verbonden.

Het loopt toch altijd anders

Na zes heerlijke maanden realiseerden we ons wel dat Nomi een betere toekomst zou hebben in Spanje of Nederland. Ik wilde zon, Pierre miste thuis, en zo wonen we nu al bijna drie jaar onder de sinaasappelbomen in een dorpje buiten Valencia. Alles waar ik nooit over droomde blijkt mijn hartenwens. Over een tweede spreken we niet, het loopt toch altijd anders dan je denkt. Nomi en Pierre alleen al zijn een wonder.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.