‘Mijn date en ik werden om vier uur ’s nachts betrapt door mijn zoontje’

23.06.2024 15:29
rollebollen betrapt tijdens seks Beeld: Getty Images

Het single moederschap is buffelen, maar heeft ook voordelen. En soms staan die voordelen oog in oog met je nageslacht.

Fiene (37), moeder van Thijn (9) en Max (7):

“Mijn scheiding was al drie jaar geleden, de jongens wisten niet beter dan dat hun moeder alleen was. Mijn privéleven beperkte zich wat hen betreft tot ons leven met ons drietjes en de vriendinnen die bij ons over de vloer kwamen. Ondertussen hield ik er in de weekends dat ze naar hun vader waren heus wel een datingleven op na. Niet heel actief en doorgaans digitaal. Maar toevallig was het één keer dikke mik, na een spontane afspraak in een wijnbar.

Op de bank

We hielden onze dates onder de radar, wilden de kinderen erbuiten laten. Maar kriebels kruipen waar ze niet gaan kunnen, en zo sprak ik – eigenlijk tegen mijn principes in – eenmalig af bij mij thuis, na kinderbedtijd. De jongens werden zelden wakker, en we zouden zacht doen. We borrelden en kusten en voosden wat op de bank in de woonkamer.

Betrapt

Tot we om vier uur ’s nachts plotseling wakker schrokken van twee blote benen in een boxershort: ‘Mama, wie is die meneer?’ Max moest plassen en had beneden licht zien branden. Sneller dan het geluid fatsoeneerden we onze nog maar half aanwezige kleding, waarop mijn date olijk zijn hand uitstak en zich voorstelde. ‘O’, sprak mijn zoon, schijnbaar ongeïnteresseerd, en toog weer naar bed.

“Mama, wie is die meneer?”

De date bleef gelukkig plakken en sindsdien spreken we af in openheid. De jongens vinden hem fantastisch, maar niet voordat Max droogjes opperde: ‘Mijn moeder slaapt altijd in bed, daar pas jij de volgende keer best bij hoor.’”

Dit artikel stond eerder in Kek Mama.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.