Lepeltje-lepeltje, missionaris of op een stoel? Dit zijn de beste seksstandjes na de bevalling

31.01.2024 05:20
seksstandjes-na-bevalling

Kan best spannend zijn, de eerste keer seks na de bevalling. Om je door dit moment heen te loodsen zonder dat je de pret voor jezelf bederft, zetten we de beste seksstandjes op een rij.

Wanneer je weer voor het eerst seks hebt na de bevalling verschilt enorm per stel. De een moet er maanden niet aan denken, terwijl de ander na een paar weken al weer zin heeft. Wel is het verstandig om de eerste zes weken na de bevalling geen seks te hebben, of in ieder geval geen penetratie. De baarmoedermond is dan nog niet goed gesloten, je kunt nog last hebben van hechtingen en je kunt sneller een infectie krijgen.

Seksstandjes na de bevalling

Maar als je er eenmaal weer zin in hebt, kom je volgens seksuologen veel makkelijker klaar na het krijgen van een kind. En da’s weer een voordeel.

Vrouw bovenop

Vaak fijn voor vrouwen, want zo heb je het meeste controle. Je kunt zelf het tempo aangeven. Ook voor veel vrouwen die een keizersnede hebben gehad is dit standje prettig, omdat er geen druk op je litteken komt te staan.

Lees ook
Zo zakt je seksleven niet in als je kinderen krijgt >

Missionaris

Heb je een keizersnede gehad, dan kan deze positie minder fijn zijn, maar bij veel vrouwen is dit standje favoriet. Door een kussen onder je onderrug of billen te leggen, kun je ervoor zorgen dat de boel extra comfortabel aanvoelt.

Partner staat, jij blijft liggen

Als je op je rug gaat liggen en naar de rand van het bed schuift, kan je partner naast het bed gaan staan en je benen omhoog houden – helpt ook om de druk van je onderrug weg te nemen.

Lepeltje-lepeltje

Samen op je zij: volgens experts ideaal als je rustig wilt beginnen. Je hoeft je niet in Kamasutra-achtige houdingen te wurmen en je verlicht de druk op je onderrug. Ook vermijd je hiermee het litteken na een eventuele keizersnede.

Op een stoel

Of op de rand van het bed, bijvoorbeeld. Door (in welke richting dan ook) op je partner te gaan zitten, kun je zelf de controle uitvoeren. 

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.