Dat ze kort na de scheiding een andere man in huis liet, werd Sabina niet met dank afgenomen door haar schoonfamilie. Toch zou ze het zo weer doen.
Lees verder onder de advertentie
Sabina (36), moeder van Lola (10) en Vic (8):
“Hij hobbelde sinds zijn scheiding een beetje van logeerkamer naar logeerbank, ik had een hele verdieping over. Ik kende Manfred nog van vroeger, dus toen hij drie maanden na onze eerste kus opnieuw op straat stond, leek het logisch dat ik hem mijn huis aanbood.
De kinderen vonden het fantastisch, een jaar na de scheiding eindelijk weer een man in huis – en incidenteel een stiefbroer van veertien. Mijn omgeving dacht daar anders over. Mijn ex-schoonfamilie verbrak het contact, mijn broers achtten hem niet welkom bij familieaangelegenheden. Hoe haalde ik het in mijn hoofd zo snel een man in ons leven te laten? Ze hadden een punt, want een jaar later was hij weer gevlogen.
“Hoe haalde ik het in mijn hoofd zo snel een man in ons leven te laten?”
Lees verder onder de advertentie
Toch zou ik het zo weer doen: mensen in nood moet je helpen. Voor mijn kinderen was hij niet meer dan een gezellige logé, die toevallig bij hun moeder in bed sliep. Mijn schoonfamilie heb ik overigens ook toen ik weer alleen woonde nooit meer gesproken.”
Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…