‘Gaan jullie mijn zusje nu in het wild vrijlaten?’

19.12.2022 06:07
baby vrijlaten in wild nieuw jongste kind Beeld: Unsplash

Sommige kinderen zijn meteen onafscheidelijk van hun nieuwe broertje of zusje en andere vragen zich af wanneer deze nieuwe aanwinst het huis uit gaat.

Sascha (37), moeder van Ravi (11) en Niva (5).

“Tijdens de allereerste wandeling met zusje Niva in de kinderwagen vroeg onze zoon van destijds vijf: ‘Gaan jullie haar dan nu in het wild vrijlaten?!’

“Hij wist niet beter of baby’s gingen na korte tijd weer terug de vrije natuur in”

Ravi was destijds al groot Freek Vonk-fan. Hij wist niet beter of babydieren gingen na korte tijd weer terug de vrije natuur in. Ik denk dat het meer het taalgebruik van Freek Vonk was dan dat hij echt bedoelde dat we haar in de bosjes zouden leggen. Althans, dat hoop ik. Hij was en is verder dol op haar. Ik moest erom lachen en heb uitgelegd dat dat met baby’s niet zo gaat en dat ze na de wandeling absoluut weer mee naar huis zou gaan.”

Lees ook – De hort op: dít zijn de 13 leukste uitjes van Nederland >

Zo verdomd alleen

Janette (41), moeder van Lars (17), Roos (16), Sofie (5) en nu zwanger van de vierde.

“Als jongste kind in een samengesteld gezin met twee pubers is Sofie best vaak alleen. Broer stappen, zus bij haar vriendje of ze zijn allebei bij hun vader. En dan is zij ineens enig kind. ‘Ik ben zo blij dat ik een zusje krijg. Dan ben ik tenminste nooit meer eenzaam’, zei ze na onze aankondiging, met haar onmiskenbare gevoel voor dramatiek.”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.