Dít zijn de leukste uitjes met planten en dieren

31.07.2022 11:18
uitjes kinderen dieren en planten Beeld: Getty Images

Wie weet is een bezoekje aan een van deze uitjes wel het begin van een veelbelovende carrière als de nieuwe Freek Vonk. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

Wist je dat je op kidsproofplus.nl alle leuke uitjes vindt die geschikt zijn voor kinderen met een beperking? We hebben een hartje gezet bij de uitjes die éxtra toegankelijk zijn.

Zelluf doen

Horen, zien, proeven, ruiken en voelen: dat doe je bij DoeZoo. In dit kleinschalige dierenpark mag je een slang aanraken, een neusbeer eten geven of een spin op je hand laten lopen. Als je dur  natuurlijk. Met speelplaats, restaurant en kinderboerderij.

doezoo.nl

Van A tot Z

Maar liefst 150 verschillende diersoorten ontmoeten? In GaiaZOO spot je ze allemaal, van aap tot zebra. Wissel het dierenbezoek af met spelen in een toffe speeltuin, doe de JungleTour óf neem een kijkje in de DinoDome.

gaiazoo.nl

Het groenste dagje uit ♥

Het Floriade-park in Almere is een groen feest. Je leert er over groene en duurzame steden. Op deze wereldtuinbouwtentoonstelling (onthouden voor galgje!) is er met vijf speeltuinen zeker ook gedacht aan kinderen. Een ritje met de kabelbaan over het park maakt dit fleurige dagje uit compleet. Een unieke tentoonstelling, die maar eens per tien jaar plaatsvindt.

floriade.com

Apenrots

Een dagje Apenheul zit vol verrassingen. Dat kan niet anders, met al die loslopende aapjes. Loop onder de waterval door op een spannend avonturenpad, kom oog in oog te staan met apen op het Apenboompad of doe mee aan grappige na-aapactiviteiten.

apenheul.nl

Lees ook – 13x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland >

Rexperience ♥

66 miljoen jaar geleden werd de aarde bevolkt door indrukwekkende dinosaurussen. Stel je voor dat je terugreist in de tijd en plotseling een T. rex in de ogen kijkt. Wat zou je doen? Je beleeft het in de nieuwe Rexperience van Naturalis in Leiden. Stap in de ruimtecapsule en zoek T. rex Trix. Durf jij het aan? Reserveer dan meteen je plekje.

naturalis.nl

Opsporing verzocht

In de Botanische Tuinen van Utrecht is het niet alleen prachtige bloemen bekijken in de tuinen of gekleurde vlinders spotten tijdens het Tropisch Vlinderfestival. Nee, hier gebeuren vreemde dingen. Er schijnt namelijk een aantal planten te zijn dat sap uit andermans stengels en wortels steelt! Kinderen helpen met de speurtocht Opsporing verzocht, onder begeleiding van een professor, deze schimmige dieven te ontdekken.

uu.nl/botanischetuinen

Artisklas

Het begon in de schuur van een toenmalig medewerker van Artis en was bedoeld om de kinderen uit de buurt iets te leren over dieren. Met vier punthuisjes (de binnenverblijven), een buitenterrein en een aantal verblijven voor grotere dieren is Artisklas in Haarlem inmiddels een heuse dierentuin. En niet zomaar een, maar de kleinste officiële dierentuin van Nederland.

artisklas-haarlem.nl

Op safari ♥

Op zoek naar de Big Five, daarvoor hoef je niet naar Afrika. In Safaripark Beekse Bergen kun je zomaar oog in oog komen te staan met wilde dieren tijdens een boot-, auto-, bus- of wandelsafari. Daarna lekker uitrusten op het zandstrand terwijl de kinderen Speelland onveilig maken.

beeksebergen.nl

 

Op kidsproof.nl vind je per regio de meest complete uitagenda voor gezinnen. De leukste voorstellingen, bijzonderste zwemplekken, fijne uitjes in de natuur en meer inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.