Zóveel vragen stelt jouw kind je gemiddeld per dag

24.06.2019 09:53
vragen-kind-per-dag

Wetenschappelijk bewezen: één op de drie kinderen stelt zijn of haar moeder minstens honderd(!) vragen per dag. Er zijn zelfs kinderen met een uitschieter tot tweehonderd vragen. 

Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Factsnapp.

 

‘Wat eten we?!’

‘Mama, wat eten we?’, krijgen de meeste moeders te horen: zo’n 29 procent. ‘Mama, wat is….?’ staat op plek twee met 10 procent. Gevolgd door ‘Mama, mag ik een snoepje?’, ‘Mama, mag ik gamen/tv kijken?’, ‘Mama, waar zijn mijn sportkleren?’ en ‘Mama, mag ik op de iPad/mobiele telefoon?’ Grappig feitje: bij kinderen tot en met 12 jaar is de vraag ‘Mama, wat is …?’ het populairst, terwijl tieners meer geïnteresseerd zijn in wat er op het menu staat.

 

Lees ook
Adoptieperikelen: Claudia Straatmans heeft genoeg van de brutale vragen >

 

Vragenvuur aan tafel

Vooral aan de eettafel (tijdens het ontbijt of avondeten) barst het vragenvuur los, blijkt uit de resultaten. Maar ook tijdens een ritje in de auto, het voorlezen en naar bed brengen worden er volop vragen gesteld. Bijna alle ondervraagde moeders (89 procent) zeggen dat hun kind met vragen als eerste naar hen toe komen; slechts 5 procent van de kinderen gaat eerst naar hun vader. Moeders geven aan dat het geslacht van het kind niet uitmaakt: meisjes en jongens stellen evenveel vragen.

 

In de nieuwe campagne van Kinderfonds MAMAS staan #mamavragen centraal. Kinderfonds MAMAS vraagt daarmee aandacht voor de drie miljoen meest kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika die geen antwoord krijgen op hun vragen, omdat zij vaak geen ouders hebben om op terug te vallen. Gelukkig zijn er de 2.000 lokale MAMAS, die 50.000 kinderen antwoorden geven op alle vragen die gesteld worden. De MAMAS geven kinderen dagelijks eten, scholing, medische zorg en liefdevolle aandacht. Samen vormen zij een Beweging van Hoop die Zuid-Afrika van onderaf verandert.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >