Stiekem appjes lezen, de browsergeschiedenis checken of ‘even snel’ kijken op het scherm van je kind: ruim acht op de tien ouders controleert hun kind als het aankomt op internetgebruik.
Lees verder onder de advertentie
Dat blijkt uit onderzoek onder 758 Nederlandse ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar.
Pesten
Nederlandse kinderen zijn fanatieke surfers: driekwart zit bijna dagelijks op internet en hierbij laat gemiddeld 87 procent van de ouders hun kind alleen met het scherm. Toch maakt 91 procent zich zorgen over de gevaren van het internet voor hun kind. Een op zes geeft aan dat hun kind een vervelende internetervaring heeft meegemaakt, waarbij het meest genoemd worden: in aanraking komen met porno en benadering door een volwassene, gevolgd door pesten en schending van privacy.
Hoewel ouders veelvuldig appjes en browsergeschiedenis checken, vindt dik 60 procent het moeilijk om over veilig internetgebruik te praten. Er worden wel afspraken gemaakt, maar deze hebben vooral te maken met de gebruiksduur en –momenten en in mindere mate met wat het kind wel of niet mag bekijken.
Lees verder onder de advertentie
Van cyberpesten tot heftige beelden
In onderstaande video vertellen kinderen over wat zoal meemaken op internet. Wat delen ze op social media? Worden ze weleens gepest? En zien ze af en toe beelden waar ze wakker van liggen? De antwoorden zullen je verbazen.
Informatie opzoeken voor een spreekbeurt, spelletjes spelen of Skypen met familie: het internet biedt voor kinderen veel moois. En toch is het goed om je kroost tegen zaken als geweld, drugs, cybercrime en cyberpesten te beschermen. Hoe je dit doet? Met deze tips kom je als ouder al een heel eind.
Een babyshower: je regelt het met alle liefde voor de zwangere, zo ook Nancy voor haar schoonzusje. Je stuurt de uitnodigingen, je verzint de spelletjes, je verzamelt alle babyfoto’s van de genodigden… En je bedenkt natuurlijk het gezamenlijke cadeau.
Soms zit je met een dilemma waar je zelf niet uit komt. Wat doe je dan? Je roept hulp in van andere moeders. Al is het gewoon om even flink te klagen. Wie weet, komt er daadwerkelijk nog nuttig advies uit voort. Deze week: Noortje.
Ben je zwanger en op zoek naar een mooie babynaam? Dan wil je misschien een naam die geliefd is en goed in het gehoor ligt, maar niet de zoveelste Emma of Liam uit de klas. Goed nieuws: er is een slimme manier om wel voor een populaire naam te gaan, zonder dat je kind straks […]
Een babyshower: je hangt ballonnen op, koopt een cadeau waarvan je hoopt dat het in de smaak valt en lacht net iets te hard om spelletjes met wc-rollen. Wat je niet verwacht, is dat één babyshower-cadeau de hele sfeer in één klap kan verpesten.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.