Zo zorg jij voor het ideale Sint-verlanglijstje

13.11.2018 14:14
verlanglijstje-sinterklaas-kind

Vraag je kind wat-ie van Sinterklaas wil hebben en voor je het weet staat het speelgoedboek bezaaid met kruisjes. Hoe je orde in die chaos schept? Hou vooral deze tips bij de hand.

Zo weet je zeker dat sint dit jaar scoort.

 

Tip 1

Kies niet voor kruisjes, maar voor het creatieve knip- en plakwerk. Want toegegeven: een kruisje is wel héél snel gezet. Door samen de mooiste cadeaus uit te knippen en op een groot vel te plakken, doet je kind wat meer moeite en pikt-ie echt niet zomaar het eerste wat hij ziet eruit.

 

Tip 2

Krijg je kind het toch voor elkaar het halve speelgoedboek uit te knippen? Vertel ‘m dan dat onze goedheiligman niet de jongste meer is en maximaal zes (of welk aantal je dan ook fijn vindt) cadeaus kan onthouden. En dan is het een kwestie van kill your darlings. Misschien niet de makkelijkste taak voor kinderen, maar als je je fantasie de vrije loop laat (die skeelers zijn er niet in jouw maat, de pieten kunnen zo’n zware doos niet tillen, daar moeten batterijen in en die verkopen ze niet in Spanje), kom je al een heel eind.

 

Lees ook
13 dingen die ik mis nu mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloven >

 

Tip 3

En dan zul je net zien dat jouw kind zich niet aan jouw voorgenomen budget houdt. Idee: vertel dat de cadeaus in de schoen moeten passen. De kans is groot dat die kleine presentjes geen vermogen kosten. Tenzij je kleuter zo snugger is te weten dat een smartphone wel degelijk in een schoen past… Tja, dan heb je een probleem ;-).

 

Tip 4

Maak een digitaal lijstje. Superleuk om te doen en je kind kan uit álles kiezen – ook boeken, kleding, schoolspullen en noem maar op. Betalen de opa’s en oma’s ook mee aan de cadeaus, dan kun je het lijstje heel makkelijk doorsturen. Zij kruisen aan wat ze kopen en klaar ben je.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >