Vraag je kind wat-ie van Sinterklaas wil hebben en voor je het weet staat het speelgoedboek bezaaid met kruisjes. Hoe je orde in die chaos schept? Hou vooral deze tips bij de hand.
Lees verder onder de advertentie
Zo weet je zeker dat sint dit jaar scoort.
Tip 1
Kies niet voor kruisjes, maar voor het creatieve knip- en plakwerk. Want toegegeven: een kruisje is wel héél snel gezet. Door samen de mooiste cadeaus uit te knippen en op een groot vel te plakken, doet je kind wat meer moeite en pikt-ie echt niet zomaar het eerste wat hij ziet eruit.
Tip 2
Krijg je kind het toch voor elkaar het halve speelgoedboek uit te knippen? Vertel ‘m dan dat onze goedheiligman niet de jongste meer is en maximaal zes (of welk aantal je dan ook fijn vindt) cadeaus kan onthouden. En dan is het een kwestie van kill your darlings. Misschien niet de makkelijkste taak voor kinderen, maar als je je fantasie de vrije loop laat (die skeelers zijn er niet in jouw maat, de pieten kunnen zo’n zware doos niet tillen, daar moeten batterijen in en die verkopen ze niet in Spanje), kom je al een heel eind.
En dan zul je net zien dat jouw kind zich niet aan jouw voorgenomen budget houdt. Idee: vertel dat de cadeaus in de schoen moeten passen. De kans is groot dat die kleine presentjes geen vermogen kosten. Tenzij je kleuter zo snugger is te weten dat een smartphone wel degelijk in een schoen past… Tja, dan heb je een probleem ;-).
Lees verder onder de advertentie
Tip 4
Maak een digitaal lijstje. Superleuk om te doen en je kind kan uit álles kiezen – ook boeken, kleding, schoolspullen en noem maar op. Betalen de opa’s en oma’s ook mee aan de cadeaus, dan kun je het lijstje heel makkelijk doorsturen. Zij kruisen aan wat ze kopen en klaar ben je.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.