Het is één van de weinige dingen die we nu kunnen doen: een rondje door de wijk met je kinderen. Met déze fijne tips maak je de(zelfde) wandeling net een tikkie leuker.
Lees verder onder de advertentie
Skeelertocht
Skeeleren is weer helemaal je-van-het en ook dé manier om niet niet alleen een rondje door de wijk te doen, maar tegelijkertijd ook een workout.
Heb je geen paar skeelers in de kast liggen? Bestel ze hier.
Lees verder onder de advertentie
Berenjacht
We noemden het al eerder: de berenjacht is een groot succes in Nederland. Je kan bijna geen wijk inlopen of je ziet wel kleine Teddy of enorme Winnie de Pooh achter het raam zwaaien. Ga samen met je kind op pad: hoeveel beren kun je tellen in jullie buurt?
Lees verder onder de advertentie
Heb je dit rondje al een keer gedaan, dan wachten de beren in de andere wijken van jullie woonplaats ook op jullie (fiets)bezoek.
Step of driewieler
Heb je kleine kinderen en kun je nog niet zo’n grote wandeling maken, dan biedt een step uitkomst. Zo hoeft je kleine niet alles zelf te lopen en kom je toch wat verder dan een aantal straten. Je bestelt ‘m hier voor zo’n 28 euro.
Lees verder onder de advertentie
Of ga voor een driewieler, om je kind vast te laten oefenen met fietsen. Bij veel driewielers hoeft je kind nog niet zelf te fietsen maar begeleid je hem met een stok erachter. Bestel ‘m hier voor € 56,49 en kies de favoriete kleur van je kind.
Enne… als je toch een rondje doet, leer je kind dan meteen wat basisregels op de weg, zoals oversteken en goed vóór je kijken.
Er is voor je kind weinig spannender dan een leuke speurtocht. Vanuit je stoel kun je in no time een speurtocht voor hem uitzetten in je wijk. Hoe? Volg de stappen van deze app en je kind kan direct aan de slag om monsters te vangen of een schat te zoeken.
Nog leuker: doe zoals deze vader en verras je kind met een mysterieuze speurtocht die je zelf bedenkt. Maak een plattegrond van de buurt en laat je kind via verschillende opdrachten langs enkele punten gaan, om uiteindelijk bij ‘de schat’ uit te komen. Vergt wel wat voorbereiding, maar voor je kind een hele belevenis.
Lees verder onder de advertentie
Auto’s tellen
Weet je nog dat je vroeger alle caravans ging tellen op weg naar Frankrijk? Zoiets kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk doen als je door de wijk loopt. Veel caravans zul je nu niet tegenkomen, maar er zijn genoeg rode, grijze of zwarte auto’s. Of automerken, nummerborden met de beginletter van jullie achternaam, enzovoorts.
Lees verder onder de advertentie
Stoepkrijten
Neem wat stoepkrijt mee en laat je kind in veel verschillende straten een cijfer op de grond tekenen. De volgende dag loop je eenzelfde soort rondje en pak je een aantal van dezelfde straten mee. De cijfers op de grond moet je kind optellen: hoelang duurt de wandeling om tot zeventig of honderd te tellen?
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.