Zo maak je een wandeling door je wijk leuker

10.01.2021 10:02
zo maak je wandeling door buurt leuker Beeld: Shutterstock

Het is één van de weinige dingen die we nu kunnen doen: een rondje door de wijk met je kinderen. Met déze fijne tips maak je de(zelfde) wandeling net een tikkie leuker.

Skeelertocht

Skeeleren is weer helemaal je-van-het en ook dé manier om niet niet alleen een rondje door de wijk te doen, maar tegelijkertijd ook een workout. 

Heb je geen paar skeelers in de kast liggen? Bestel ze hier.

 

Berenjacht

We noemden het al eerder: de berenjacht is een groot succes in Nederland. Je kan bijna geen wijk inlopen of je ziet wel kleine Teddy of enorme Winnie de Pooh achter het raam zwaaien. Ga samen met je kind op pad: hoeveel beren kun je tellen in jullie buurt?

Heb je dit rondje al een keer gedaan, dan wachten de beren in de andere wijken van jullie woonplaats ook op jullie (fiets)bezoek.

 

Step of driewieler

Heb je kleine kinderen en kun je nog niet zo’n grote wandeling maken, dan biedt een step uitkomst. Zo hoeft je kleine niet alles zelf te lopen en kom je toch wat verder dan een aantal straten. Je bestelt ‘m hier voor zo’n 28 euro.

Of ga voor een driewieler, om je kind vast te laten oefenen met fietsen. Bij veel driewielers hoeft je kind nog niet zelf te fietsen maar begeleid je hem met een stok erachter. Bestel ‘m hier voor € 56,49 en kies de favoriete kleur van je kind.

Enne… als je toch een rondje doet, leer je kind dan meteen wat basisregels op de weg, zoals oversteken en goed vóór je kijken.
 

Lees ook:
Dít kun je allemaal doen nu je binnen moet blijven >

 

Speurtocht

Er is voor je kind weinig spannender dan een leuke speurtocht. Vanuit je stoel kun je in no time een speurtocht voor hem uitzetten in je wijk. Hoe? Volg de stappen van deze app en je kind kan direct aan de slag om monsters te vangen of een schat te zoeken.

Nog leuker: doe zoals deze vader en verras je kind met een mysterieuze speurtocht die je zelf bedenkt. Maak een plattegrond van de buurt en laat je kind via verschillende opdrachten langs enkele punten gaan, om uiteindelijk bij ‘de schat’ uit te komen. Vergt wel wat voorbereiding, maar voor je kind een hele belevenis.

 

Auto’s tellen

Weet je nog dat je vroeger alle caravans ging tellen op weg naar Frankrijk? Zoiets kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk doen als je door de wijk loopt. Veel caravans zul je nu niet tegenkomen, maar er zijn genoeg rode, grijze of zwarte auto’s. Of automerken, nummerborden met de beginletter van jullie achternaam, enzovoorts.

 

Stoepkrijten

Neem wat stoepkrijt mee en laat je kind in veel verschillende straten een cijfer op de grond tekenen. De volgende dag loop je eenzelfde soort rondje en pak je een aantal van dezelfde straten mee. De cijfers op de grond moet je kind optellen: hoelang duurt de wandeling om tot zeventig of honderd te tellen? 

Een doosje stoepkrijt bestel je hier voor maar € 6,60.

 

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >