Dít kun je allemaal doen nu je binnen moet blijven

16.03.2020 11:12
dit kun je doen binnen blijven Beeld: Shutterstock

Binnen zitten saai? Met deze leuke tips kom je de dagen makkelijk door. 

Vinden je kinderen zéker leuk.
 

1. Auto’s als verfkwast

Als je kind genoeg heeft van zijn speelgoedautootjes, gebruik je ze gewoon als verfkwast. Kwestie van in de verf dopen en over een groot vel papier heen en weer rollen. Heb je gegarandeerd een geinig resultaat. Wel even opletten dat je een stuk plastic onder het papier legt en dat je kind z’n autootje niet over de vloer gaat rollen in een enthousiaste bui. Voor de rest kan het ons niet kliederig genoeg zijn.
 

2. Tijd voor een show

Een verkleedpartijtje is altijd een goed idee. Doe de gordijnen dicht, zet een paar stoelen naast elkaar en geef je kind wat verkleedkleren. Zeker weten dat je een geweldige show te zien krijgt.
 

3. Maak een ninjamasker

Geloof het of niet, maar in minder dan tien minuten maak je een geweldig ninjamasker voor je kind. Heb je alleen maar een schaar, lijn en een stuk vilt voor nodig. Een oud T-shirt kan trouwens ook. Knip een strook stof die net zo breed is als het hoofd van je kind. Knip er een gat in en plak er een gekleurde lap stof achter. Maak hierin twee gaten voor de ogen. Je kunt nog eventueel wat stof gebruiken voor wenkbrauwen.
 

Lees ook
9x leuke binnenspelletjes voor kinderen >

 

4. Binnen picknicken

Met de left-overs van gisterenavond kun je prima een binnenpicknick houden. Kwestie van een kleed in de woonkamer leggen, de restjes, wat kaasblokjes, augurken en crackers verdelen over een aantal borden en opeten maar. 
 

5. Films kijken

Als je echt geen puf meer hebt, is er altijd nog zoiets als Netflix. We hebben hier een lijstje leuke films en series samengesteld. O, en kijk zeker nog even naar dit lijstje met series voor volwassenen.
 

6. Badkamer schilderen

We horen je denken: ‘eh, sorry?!’ Geen paniek: meng wat plakkaatverf met scheerschuim en je kinderen kunnen volledig losgaan op de muur van de badkamer. Na afloop spoel je er alles gewoon hup, met de douchekop af.

 

 

Meer tips? Volg ons op Facebook en Instagram.