8x tips om (samen met je kind) te doen dit weekend

27.03.2020 14:28
tips-om-te-doen-dit-weekend

Na een paar weken non-stop thuiszitten, snappen we dat je even niet meer weet hoe je jezelf of je kind moet vermaken. Daarom een paar originele tips om het weekend door te komen.

Virtuele tours door musea

Nu alle musea dicht zijn, worden massaal virtuele tours aangeboden – loop je gewoon een rondje door het museum vanuit je luie stoel. Bekijk bijvoorbeeld verschillende tentoonstellingen in het Louvre, het National Museum of Natural History, The British Museum of ons eigen Van Gogh Museum. Vindt je kind vast ook geweldig. 

 

Ga op berenjacht

Na België en Australië is er ook een Nederlandse versie van de zogenoemde Berenjacht ontstaan: een geweldig initiatief om kinderen te vermaken buiten. Het idee is simpel. Iedereen die het leuk vindt, kan een beer of andere knuffel voor het raam zetten en zich via Google Maps aanmelden als deelnemer. Kinderen die naar buiten willen, kunnen vervolgens op berenjacht. 

 

Doe mee aan de Stoepkrijtchallenge

Via de #stoepkrijtchallenge worden jong en oud opgeroepen om een stoepkrijttekening voor mensen in de buurt te maken. Niet alleen voor ouderen en kwetsbaren, maar ook voor buurtbewoners die alleen wonen en niet het huis uit kunnen. Benieuwd hoe het precies werkt? Hier lees je er meer over. 

 

Lees ook
Speelfilms en kinderprogramma’s tijdelijk gratis te zien vanwege het coronavirus >

 

Binnenspelletjes

Voor wie liever binnenblijft, hebben we hier een lijstje met leuke binnenspelletjes geselecteerd. 

 

Geniet van online optredens

Omdat theaters en concertzalen dicht zijn, slaan verschillende zangers, acteurs en cabaretiers de handen ineen en organiseren de komende weken dagelijks online optredens. Van Charly Luske en Hadewych Minis tot Shirma Rouse: ze dragen hier allemaal hun steentje bij. 

 

ThuisPubQuiz

Kinderen op bed? Luister dan de ThuisPubQuiz podcast: de pubquiz voor in de kroeg, maar dan thuis. Met zes rondes van tien vragen die je gewoon in je woonkamer of met je vrienden online (via Zoom) kunt spelen. 

 

Luister de Kek Mama Podcast

Heb je in de avonduren niet zo’n zin in een drukke bedoening, luister dan de eerste twee afleveringen van de Kek Mama Podcast. Onder het motto ‘Mama doet ook maar wat’ bespreekt de redactie elke twee weken van alles rondom het moederschap. Aflevering 1: ontaarde moeders, aflevering 2: hoe doen ze het eigenlijk?

 

Maak een bloemenboodschap

Een bloemetje langsbrengen gaat nu wat lastiger, maar een bloemenboodschap achterlaten juist wel. Mooiwatbloemendoen.nl is daar alvast mee begonnen. Met gigantische bloemenfiguren laten ze aan de wereld zien dat bloemen er altijd voor ons zijn, of je ze nu in huis kunt halen of niet. Zo’n grote boodschap als op deze foto is wat ambiteus en past nou niet bepaald in je achtertuin, maar een kleinere versie is zeker het proberen waard – op de stoep, het plein of gewoon in huis.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >