Zo lang duurt een verkoudheid bij een baby gemiddeld

23.10.2019 13:13
hoelang_duurt_een_verkoudheid_bij_een_baby

Bij veel gezinnen zijn snotneuzen eerder regel dan uitzondering, want jonge kinderen kunnen wel tien keer per jaar verkouden worden. Maar hoelang duurt zo’n verkoudheid precies?

Wij zochten het voor je uit.

 

Symptomen

Een verkoudheid bij je baby herken je aan dezelfde klachten die jij hebt als je kou hebt gevat: niezen, waterige ogen en een verstopte neus of juist een loopneus. Baby’s kunnen daarnaast meer gaan huilen en hangerig zijn. Ook krijgen ze geregeld last van snotogen: gele pus in de ooghoekjes, waardoor de ogen dichtgeplakt zitten. In tegenstelling tot volwassenen kan een klein kind tijdens een verkoudheid koorts krijgen.

 

Lees ook
Dit is het verschil tussen griep en verkoudheid >

 

Hoe lang duurt een verkoudheid?

Gemiddeld twee weken, maar het kan zomaar zijn dat je kind er langer – of juist korter – last van heeft. Eén ding is zeker: het gaat over. Als je kind voldoende drinkt, niet suf of benauwd is en de koorts niet langer dan drie dagen aanhoudt, hoef je dus niet naar de huisarts. 

Wel kun je de boel verplichten door neusspray die geschikt is voor baby’s. ’s Nachts is het voor veel kinderen fijn om niet plat te liggen. Een kussen bij het hoofdeinde (ónder het matras, want baby’s mogen wegens verstikkingsgevaar nog niet op een kussen slapen) kan hierbij helpen. Heeft je baby koorts? Dan mag je paracetamol (in de vorm van een zetpil) speciaal voor jonge kinderen geven. Lees wel altijd eerst de bijsluiter.

Bron: thuisarts.nl

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >