Bij veel gezinnen zijn snotneuzen eerder regel dan uitzondering, want jonge kinderen kunnen wel tien keer per jaar verkouden worden. Maar hoelang duurt zo’n verkoudheid precies?
Lees verder onder de advertentie
Wij zochten het voor je uit.
Symptomen
Een verkoudheid bij je baby herken je aan dezelfde klachten die jij hebt als je kou hebt gevat: niezen, waterige ogen en een verstopte neus of juist een loopneus. Baby’s kunnen daarnaast meer gaan huilen en hangerig zijn. Ook krijgen ze geregeld last van snotogen: gele pus in de ooghoekjes, waardoor de ogen dichtgeplakt zitten. In tegenstelling tot volwassenen kan een klein kind tijdens een verkoudheid koorts krijgen.
Gemiddeld twee weken, maar het kan zomaar zijn dat je kind er langer – of juist korter – last van heeft. Eén ding is zeker: het gaat over. Als je kind voldoende drinkt, niet suf of benauwd is en de koorts niet langer dan drie dagen aanhoudt, hoef je dus niet naar de huisarts.
Lees verder onder de advertentie
Wel kun je de boel verplichten door neusspray die geschikt is voor baby’s. ’s Nachts is het voor veel kinderen fijn om niet plat te liggen. Een kussen bij het hoofdeinde (ónder het matras, want baby’s mogen wegens verstikkingsgevaar nog niet op een kussen slapen) kan hierbij helpen. Heeft je baby koorts? Dan mag je paracetamol (in de vorm van een zetpil) speciaal voor jonge kinderen geven. Lees wel altijd eerst de bijsluiter.
Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).