Zó kan je kind op afstand met vriendjes spelen

07.04.2020 20:28
kind-op-afstand-met-vriendjes-spelen

Spelen met vriendjes zonder dat je kind bij ze in de buurt is? Kan prima. Bekijk deze tips maar.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Laat je kind Facetimen met zijn vriendjes (dit kan met maximaal 32 personen – al wordt het dan wel een hysterische boel) en speel met z’n allen ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Jouw kind noemt een kleur van iets wat-ie in de kamer van zijn vriend ziet en vervolgens moet de ander raden wat het is. Makkelijker kan niet.

 

Draw Something

Vindt je kind het leuk om te tekenen? Dan is deze app ideaal. Met Draw Something moet je namelijk raden wat je tegenstander heeft getekend. Degene met de meeste punten wint. Download de app hier voor iOS en Android

 

Lees ook
Kind jarig in tijden van corona: zó kun je het toch vieren >

 

Wordfeud

Een klassieker die vooral leuk is voor de wat oudere kinderen. Eigenlijk is het gewoon Scrabble, maar dan op je smartphone of tablet. Het enige verschil is dat je bij Wordfeud zelf bepaalt wanneer je een woord legt. Moet je kind naar bed? Dan heeft-ie nog 72 uur de tijd om verder te spelen. Geen smoesjes meer, dus.

 

Verstoppertje

Ja, ook dat kan gewoon op afstand. Het enige wat je kind nodig heeft, is Facetime en iemand om de telefoon ‘aan de andere kant’ te bedienen. Hij telt af, vriendje verstopt zich en vervolgens zegt je kind waar degene met de smartphone naartoe moet lopen. Ook grappig: verstop de telefoon laat een van de kinderen ernaar zoeken.

 

Battle Racing Stars

Dit is een racespel dat je samen kunt spelen. Hoe vaker je kind wint, hoe meer personages en punten hij vrijspeelt. Hiermee kan hij betere personages kopen en dus sterker worden. Leeftijd: 9+ Download de app hier voor iOS en Android

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de best gelezen artikelen in je mailbox >