Kind jarig in tijden van corona: zó kun je het toch vieren

30.03.2020 22:01
kind-jarig-corona

Hoe zorg je ervoor dat je jarige kind toch een feestje krijgt nu sociale onthouding door corona de norm is? Wij zetten een paar tips voor je op een rij. 

Tradities

Ontbijt op bed, hysterische ballontaferelen, bergen cadeaus en de hele shebang: probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de tradities die jullie normaal ook hebben. En doe er (omdat het qua visite natuurlijk wat stiller is) vooral nog een flinke schep bovenop. 

 

Virtuele visite

Al hoewel, stiller… Dat hoeft helemaal niet, want met de app Houseparty duik je met acht verschillende mensen in een videochat. Trommel opa, oma, ooms en tantes op, snij de taart aan, pak wat lekkers te drinken en speel samen spelletjes als  ‘Heads Up’, ‘Quick Draw’ of ‘Trivia’. Bijna net zo gezellig als een ‘echte’ verjaardag. Download de app hier voor iOS, en hier voor Android.

 

Lees ook
Zo bespreek je het coronavirus met je kind >

 

Kaartjesregen

Nu de verjaardagskaart door de snelle appjes uitsterft, is het des te leuker om er een in je brievenbus te krijgen. Vraag daarom iedereen die je kent (van buurvrouw tot collega) een mooie kaart naar je kind te sturen. Hierbij geldt: hoe meer, hoe beter.

 

Serenade bij het raam

Ook leuk: vraag vrienden en kennissen of ze je kind met gepaste afstand willen toezingen vanaf de stoep. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar in kleine groepen.

 

Clown in je tuin

Wil je er echt een feest van maken? Huur dan een clown in die vanuit je tuin z’n show opvoert. Clown OkiDoki heeft sinds de strenge coronamaatregelen bijvoorbeeld al veel kinderen kunnen verrassen. “Ik dacht: ik kan thuis blijven zitten kniezen of iets moois doen voor anderen”, zegt hij in een interview met De Stentor. “We moeten elkaar in deze moeilijke omstandigheden helpen en steunen. Vooral kinderen, want voor hen is het een verwarrende tijd.”

 

Schrijf je in voor de Kek Mama-nieuwsbrief en ontvang wekelijks een selectie van de best gelezen artikelen in je mailbox >