Hoe zorg je ervoor dat je jarige kind toch een feestje krijgt nu sociale onthouding door corona de norm is? Wij zetten een paar tips voor je op een rij.
Lees verder onder de advertentie
Tradities
Ontbijt op bed, hysterische ballontaferelen, bergen cadeaus en de hele shebang: probeer zoveel mogelijk vast te houden aan de tradities die jullie normaal ook hebben. En doe er (omdat het qua visite natuurlijk wat stiller is) vooral nog een flinke schep bovenop.
Virtuele visite
Al hoewel, stiller… Dat hoeft helemaal niet, want met de app Houseparty duik je met acht verschillende mensen in een videochat. Trommel opa, oma, ooms en tantes op, snij de taart aan, pak wat lekkers te drinken en speel samen spelletjes als ‘Heads Up’, ‘Quick Draw’ of ‘Trivia’. Bijna net zo gezellig als een ‘echte’ verjaardag. Download de app hier voor iOS, en hier voor Android.
Nu de verjaardagskaart door de snelle appjes uitsterft, is het des te leuker om er een in je brievenbus te krijgen. Vraag daarom iedereen die je kent (van buurvrouw tot collega) een mooie kaart naar je kind te sturen. Hierbij geldt: hoe meer, hoe beter.
Serenade bij het raam
Ook leuk: vraag vrienden en kennissen of ze je kind met gepaste afstand willen toezingen vanaf de stoep. Niet allemaal tegelijk natuurlijk, maar in kleine groepen.
Clown in je tuin
Wil je er echt een feest van maken? Huur dan een clown in die vanuit je tuin z’n show opvoert. Clown OkiDoki heeft sinds de strenge coronamaatregelen bijvoorbeeld al veel kinderen kunnen verrassen. “Ik dacht: ik kan thuis blijven zitten kniezen of iets moois doen voor anderen”, zegt hij in een interview met De Stentor. “We moeten elkaar in deze moeilijke omstandigheden helpen en steunen. Vooral kinderen, want voor hen is het een verwarrende tijd.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.