Wanhopige ouders met een huilbaby kunnen nu terecht bij déze hulplijn

31.10.2019 12:00
huilbaby-hulplijn

Heb je een huilbaby en weet je geen raad meer? Dan kun je vanaf nu WhatsAppen naar een hulplijn. Hier krijg je tips van professionals om je kind tot rust te kunnen brengen. 

‘Uitputting ligt op de loer’

De 24-uurs hulplijn is een initiatief van hulp­verleningsorganistie Stichting CREF. “We merken dat een toenemend aantal radeloze ouders van huilbaby’s hulp zoekt bij ons”, aldus Baukje van Leeuwen van de stichting. “Uitputting van ouders ligt op de loer, en helaas zijn er ook baby’s die door mishandeling sterven, vanwege het schudden van het kindje.” 

 

Lees ook
‘Onze zoon van vijf maanden is een huilbaby’ >

 

Hechtingsproces verstoord

Bij een baby die veel huilt of een trauma opliep tijdens of na de geboorte (bijvoorbeeld bij vacuümpompverlossing of een vroeggeboorte) kan het hechtingsproces verstoord worden. Onderzoek en ervaring wijst uit dat nagenoeg alle huilbaby’s een trauma voor, tijdens of na de geboorte hebben opgelopen. Doormiddel van interviews, lezingen, workshops en demonstraties hoopt de stichting hier meer begrip voor te creëren. 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >