koppig-kind

Word jij soms moe van jouw koppige kind? Heb geduld.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen die regelmatig de regels breken, als volwassene succesvoller zijn en meer verdienen.

 

Na veertig jaar

Hoe de onderzoekers daar achter zijn gekomen? Door 745 kinderen tussen de 8 en 12 jaar te onderzoeken op vastberadenheid, aansprakelijkheidsgevoel en opstandigheid. Veertig jaar later zochten ze de deelnemers weer op om te zien wat er van ze geworden was. En wat bleek: de opstandigen presteerden beter tijdens hun opleiding en verdienen nu meer in hun volwassen leven.

 

Lees ook
Onderzoek: buitenspelen maakt je kind sterker en socialer >

 

Salarisonderhandelingen

Waarom dat zo is, is (nog) niet duidelijk. De wetenschappers denken dat koppige kinderen competitiever zijn in de klas en veeleisender zijn als volwassene. Ook zouden ze beter voor zichzelf opkomen tijdens salarisonderhandelingen. Maar ach: koppig of niet, ieder kind is succesvol op zijn of haar manier.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

producten-kinderfeestje-thuis

Je hoeft echt de deur niet uit om kinderen een onvergetelijke verjaardag te geven: organiseer een paar leuke spelletjes thuis en iedereen is de hele dag zoet. Wel nog even de boel versieren - met deze fijne producten van Xenos, bijvoorbeeld.

Indianenthema

Ga je voor een indianenthema? Trek dan de verkleedkist open, knutsel tooien van karton en tover je huis of tuin met kussens, boomstammen en stokpaarden om tot een indianenparadijs. Deze tipi is hierbij ideaal: leuk voor buiten, maar ook fijn in de slaap- of speelkamer. Zo heb je er na dat ene feestje ook nog wat aan. Tip: je kunt de tent pimpen met textielstiften.

 

Slaapfeestje

Of je gebruikt de tent waarvoor-ie echt bedoeld is. Leg er bijvoorbeeld wat lekkere kussens en plaids in, zet een bak chips neer, draai een leuke film, maak wat kindercocktails en klaar ben je. Zet je breekbaar spul uit het zicht en gebruik je wegwerpservies, dan hoef je je niet druk te maken dat kinderen de woonkamer op stelten zetten.

 

Alsof je op een festival bent

Maak het af met deze lichtjes in de vorm van een ananas en je waant je zowat op Coachella. (Overigens ook leuk om te gebruiken tijdens een tuinfeest of om de slaapkamer van je kind mee op te fleuren.)

 

Bank die tegen een stootje kan

En is het mooi weer? Dan mag een fijne bank in de tuin niet ontbreken. Een die tegen een stootje kan, waar meer dan twee kinderen op passen en er ook nog leuk uitziet (want regent het pijpenstelen, dan kan-ie ook prima in de woonkamer staan met wat plantjes erop): alsjeblieft. Het bankje is door de lokale bevolking in Indonesië gemaakt. Met de hand en van gerecycled hout. 

 

Reis rond de wereld

Met deze kaart kun je alle kanten op: kijk bijvoorbeeld wie als eerste alle landen heeft geraden, geef tijdens het knutselen elk groepje een land als thema of maak met z'n allen een 'reis rond de wereld'. Na afloop kun je de poster gewoon op de kamer van je kind hangen - ziet er nog mooi uit ook.

bizarre-gender-reveal-taarten

Weten we allemaal: op internet zie je de vreemdste dingen voorbijkomen. Zo ook dit lijstje met wel heel eh, bijzondere gender reveal-taarten.

Wij zouden ze niet één, twee, drie kiezen, maar ach: over smaak valt niet te twisten...

 

Behoorlijk dubbelzinnig.

 

Aansnijden? Zou niet durven.

 

Ah, oké. Dat het maar duidelijk is...

 

Ook niet erg smaakvol.

 

Lees ook
Dit zijn de meest gekozen babynamen van 2017 >

 

Want een baby heeft al een snor, natuurlijk.

 

Frank, bedankt hè!

 

Dat is de vraag...

 

En hier vind je vast ook wat van...

Bron: someecards.com

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >