Waarom een draagzak een goed idee is

15.05.2021 08:02
waarom draagzak een goed idee baby Beeld: Getty Images

Je hebt zelf niet alleen je handen vrij, het gebruik van een draagzak is ook voor je baby hartstikke fijn. Waarom dat zo is en welke voordelen draagzakken nog meer hebben, leggen we je uit.

Veilig gevoel

Een draagzak draag je voor de borst met het gezicht van je kind naar je toe of van je af. Dat je baby dichtbij is en je stem hoort, versterkt de band tussen jou en je kind. Hij voelt zich dicht bij jou veilig en geborgen. Aan jouw lichaam voelt hij bijvoorbeeld dat een hard geluid op straat niet iets is om bang voor te zijn.

Minder vaak huilen

Een huilende baby wordt vaak stil als hij de nabijheid en het huid-op-huid contact met de ouders voelt. Is hij eenmaal wat ouder, dan biedt dragen op ooghoogte ook veel afleiding: er is van alles te zien.

Lees ook:
Op je buik, heup of rug: fijne draagzakken van dit moment >

Handen vrij

Je hebt je kind dichtbij je, maar wel je handen vrij. Zo kun je ondertussen even een boterham smeren, de was ophangen of je peuter ergens mee helpen. Is je baby in slaap gevallen in de draagzak? Dan til je hem er heel gemakkelijk uit.

De paden op

In een drukke winkel of op een zandpad in het bos kan het nogal een gedoe zijn om met je kinderwagen te lopen. Het voordeel van een draagzak: je hoeft niet te manoeuvreren en komt ook niet vast te zitten in de modder of het zand. Daarbij kun je een draagzak ook heel eenvoudig zelf om en af doen, dus je kunt makkelijk en snel op pad.

Ook voor je partner

De meeste draagzakken maak je vast met een handig kliksysteem. Je hoeft de drager alleen af te stellen op je lichaam, even klikken en klaar. Wel zo gemakkelijk als je partner ook van plan is om jullie baby veel te gaan dragen.

 

Lees ook:
Getest door de redactie: 5 draagzakken uitgebreid onder de loep >

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >