Vrolijke opvoedtantes Els en Do over het dragen van merkkleding

19.07.2016 15:21
Opvoedtantes Els en Do

Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. Deze week: het dragen van merkkleding.

Ik voed in mijn eentje mijn twee dochters van acht en elf op, werk in een winkel, en verdien niet veel. We wonen op een kleine, gezellige huuretage. Het gaat allemaal best, maar ik heb geen geld voor merkkleding. En daar hebben mijn dochters juist enorme behoefte aan, onder invloed van hun klasgenoten die rijkere ouders hebben. Ik vind het vervelend dat ik ze moet teleurstellen.

Maar dat is helemaal niet erg! Een kind kan niet vroeg genoeg leren dat teleurstellingen horen bij het leven. Uw dochters kunnen niet meedoen aan de merkenrage, nou en? Het is hoog tijd dat het tij gekeerd wordt, want die rages verslinden geld dat veel beter besteed kan worden. Het betekent niet dat uw dochters niet leuk gekleed kunnen gaan. Juist in deze tijd niet, nu je overal hippe kleren kunt kopen voor een kleine prijs.

Eigenlijk is het best raar veel meer geld aan kleding te besteden dan nodig is. Dat kunnen uw kinderen uitdragen onder hun vriendinnen. Laat hen trotse trendsetters worden. Neem de meiden mee naar winkels waar ze kleren verkopen die u wel kunt betalen en maak er een feestje van. Zo leert u uw dochters dat je ook een goed leven kunt hebben met minder geld. Levenskunst is je zegeningen tellen, niet kijken naar wat je niet hebt. U hebt een uitgelezen kans uw kinderen die levensles mee te geven.

Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl