Opvoedtantes Els en Do

Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. Deze week: het dragen van merkkleding.

Ik voed in mijn eentje mijn twee dochters van acht en elf op, werk in een winkel, en verdien niet veel. We wonen op een kleine, gezellige huuretage. Het gaat allemaal best, maar ik heb geen geld voor merkkleding. En daar hebben mijn dochters juist enorme behoefte aan, onder invloed van hun klasgenoten die rijkere ouders hebben. Ik vind het vervelend dat ik ze moet teleurstellen.

Maar dat is helemaal niet erg! Een kind kan niet vroeg genoeg leren dat teleurstellingen horen bij het leven. Uw dochters kunnen niet meedoen aan de merkenrage, nou en? Het is hoog tijd dat het tij gekeerd wordt, want die rages verslinden geld dat veel beter besteed kan worden. Het betekent niet dat uw dochters niet leuk gekleed kunnen gaan. Juist in deze tijd niet, nu je overal hippe kleren kunt kopen voor een kleine prijs.

Eigenlijk is het best raar veel meer geld aan kleding te besteden dan nodig is. Dat kunnen uw kinderen uitdragen onder hun vriendinnen. Laat hen trotse trendsetters worden. Neem de meiden mee naar winkels waar ze kleren verkopen die u wel kunt betalen en maak er een feestje van. Zo leert u uw dochters dat je ook een goed leven kunt hebben met minder geld. Levenskunst is je zegeningen tellen, niet kijken naar wat je niet hebt. U hebt een uitgelezen kans uw kinderen die levensles mee te geven.

Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >