Op maandag 8 juni gaan alle basisscholen en buitenschoolse opvanglocaties weer open. Dat heeft het kabinet vanavond bekend gemaakt.
Lees verder onder de advertentie
Sinds vorige week gaan kinderen in het basisonderwijs halve dagen of een aantal hele dagen per week naar school. Nu het coronavirus steeds meer onder controle lijkt te komen, is het volgens het Outbreak Management Team en premier Rutte verantwoord om kinderen weer normaal naar school te laten gaan.
Lees verder onder de advertentie
Per 8 juni gaan daarom alle basisscholen en buitenschoolse opvanglocaties weer open. Daarmee stopt ook de vergoeding van de overheid van de eigen bijdrage. Uiteraard moet het onderwijs wel zoveel mogelijk worden aangepast aan de anderhalve meter-maatregel.
Middelbare scholen gaan weer open vanaf maandag 1 juni, na het Pinksterweekend.
Restaurants en bioscopen
Per 1 juni zullen ook de restaurants, bioscopen en theaters weer opengaan. Binnen mogen dan maximaal dertig personen aanwezig zijn, exclusief personeel.
Sportclubs zullen pas in september weer bezoekers mogen ontvangen, maar het kabinet onderzoekt wel of dit eventueel eerder mogelijk is.
Compliment
Rutte had in zijn persconferentie ook een boodschap voor alle kinderen en jongeren. ‘Als belangrijke zaken zoals sporten en school ineens wegvallen, dan doet wat met je. Daar kun je kwaad of somber van worden en dat is logisch’, zei hij. ‘Toch zien we dat de meeste kinderen zich enorm goed hebben aangepast en aan de regels houden. Daarvoor wil ik jullie een compliment geven. Het is mede aan jullie te danken dat er minder mensen in het ziekenhuis liggen en dat er langzaam maar zeker weer meer kan.’
Lees verder onder de advertentie
Daarnaast riep hij kinderen op om mee te denken over de manieren waarop je het coronavirus kunt bestrijden en hoe je de anderhalve meter-samenleving het beste kunt invullen. ‘Ik daag jullie uit: kom met ideeën, praat erover op school.’ Ook vraagt hij ouders en leraren om kinderen bij dit soort gesprekken te betrekken.
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Marlijn Weerdenburg (42), actrice, zangeres en presentatrice, deelt in een openhartig interview met het AD-weekendmagazine Mezza het persoonlijke verhaal over haar oudste zoon Teun, bij wie onlangs ADHD in zeer extreme vorm werd vastgesteld.
In het EO-programma Meer dan Verwacht zagen we het rauwe, eerlijke en soms heftige leven van Tatiana: een alleenstaande moeder van een drieling met een flinke rugzak. In de meest recente afleveringen vertelde ze openhartig over haar financiële problemen en de mogelijke stap richting de schuldsanering. Maar inmiddels is er veel veranderd. In een update in een […]
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Sommige babynamen lijken uit het niets op te duiken — en binnen de kortste keren hoor je ze overal. Dat geldt ook voor deze naam, die de afgelopen weken een opvallende opmars maakte. En je gelooft nooit waar de inspiratie vandaan komt!