Van podcast tot popquiz: met deze fijne tips kom je het weekend weer door

01.05.2020 10:30
weekend tips 2 en 3 mei Beeld: Shutterstock

We halen de dagen zo’n beetje door elkaar, maar het is toch echt alweer bijna weekend. Wat je zoal kunt doen? Check dit fijne lijstje.

Bekijk Kindertijd live

Is je kind fan van het tv-programma Kindertijd? Dan kan hij vanaf nu de hele dag door alle vertrouwde filmpjes én nieuwe series zoals Stoer en Lekker Vies kijken via de livestream op YouTube. En tussendoor natuurlijk wel even lekker naar buiten.

 

Leg een bloem voor Dodenherdenking

De Dodenherdenking verloopt vanwege het coronavirus dit jaar anders dan we gewend zijn. Toch kan je met je kind op een mooie manier stilstaan bij 4 mei.

Online kun je namelijk gratis een bloem aanvragen en een vrijheidswens insturen. De bloem wordt samen met de wens in Madurodam gelegd, waar normaal gesproken de Nationale Kinderherdenking plaatsvindt. Een dag later, op Bevrijdingsdag, worden alle wensen over het land verspreid.

 

Maak muziek in de natuur

Een rondje door de polder of het bos kun je op allerlei manieren een stukje leuker maken: bouw een hut, ga op zoek naar sporen van dieren of luister naar alle geluiden. Want wat plonst, zingt of ritselt er allemaal om je heen? Ook kun je met hulp van takjes en grassprietjes zelf ‘muziek’ maken met hulp van deze opdracht.

Meer leuke doe-opdrachten van Staatsbosbeheer vind je hier.

 

Volg de serie Van Vader naar Moeder

Als je gescheiden bent, kunnen de quarantainemaatregelen een extra uitdaging zijn. Gaan je ex en jij er hetzelfde mee om en hoe is het nu voor je kind, om tijdens het coronavirus op twee verschillende plekken te zijn?

In een speciale reeks van het tv-programma Van Vader naar Moeder bezoekt presentatrice Tatum Dagelet kinderen uit eerdere seizoenen. Ze onderzoekt of zij hun beide ouders nog kunnen bezoeken en hoe het voor hen is dat ze hun vrienden niet meer zo vaak kunnen zien.

 

Bouw een sfinx met Lego

Het Rijksmuseum van Oudheden heeft een tekening online gezet waarmee je met je Lego-steentjes een Egyptische sfinx kunt maken. Handig voor iedereen die gek is op bouwen en na het zien van LEGO Masters meteen zelf aan de slag wil.

Er zijn trouwens nog veel meer leuke opdrachten die je thuis kunt doen nu een bezoekje aan het museum er niet in zit, kijk maar.

 

Beluister de Kek Mama podcast

Na hoeveel weken of maanden hebben de meeste moeders na de bevalling weer seks? Waren ze bang voor de pijn en is het anders tussen de lakens, als je een kind heb gekregen? We praten erover in de nieuwste Kek Mama podcast. Beluister ‘m via Youtube, Spotify of op onze site.

 

Lees ook:
Speelfilms en kinderprogramma’s tijdelijk gratis te zien vanwege coronavirus >

 

Breng een bezoekje aan de boerderij

Gewoon vanaf de bank, want deze twee boeren organiseren nog tot en met 10 mei de Thuisboerderijdagen. Neem via videos een kijkje in hun koeienstal, spot vogels in het weiland en ontdek hoe de melkwagen z’n werk doet.

Daarna kun je met hulp van BN’ers zoals Epke Zonderland en Dafne Schippers allerlei leuke opdrachten en spelletjes doen, zoals een melkwagenrace. De beloning? Een foto van jezelf als Superboer. 

 

Doe een popquiz met het hele gezin

Op vrijdag kijk je The Voice Kids, een dag later gaat het feestje vrolijk verder. Op zaterdagavond 2 mei organiseert de Theaterbakkerheij namelijk een virtuele popquiz. Wat weet je over de popmuziek van vroeger en nu? Jij doet een gooi naar de antwoorden, je kind danst er ondertussen lekker op los.

Aan deelname zijn kosten verbonden, maar dan steun je wel gelijk het theater. 

 

Ga naar de Safarischool

Hoe vechten dieren, waar leven ze in het wild en wat zijn eigenlijk bedreigde diersoorten? De antwoorden op deze vragen krijg je in de Safarischool: de virtuele klas van dierenpark Beekse Bergen.

Elke dinsdag en donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering op YouTube en na de uitleg van de rangers, kun je zelf aan de slag met leuke opdrachten.

 

Bekijk een voorstelling

De gelaarsde Poes, Snorro of Wij gaan op berenjacht: deze en nog veel meer leuke theatervoorstellingen kun je gewoon vanuit je woonkamer volgen. Bakkie popcorn op schoot en de middag vliegt voorbij.

Kijk hier welke voorstellingen allemaal te zien zijn.

 

Bron: Kidsproof.nl & Kidseropuit

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >