brieven-van-kinderen

Brieven schrijven? Kun je prima aan kinderen overlaten. Want ondanks hun leeftijd weten ze al precíes wat ze willen: dat bewijst deze fijne compilatie wel.

Jack (9) wil bij NASA

Niet geschoten is altijd mis, moet de negenjarige Jack Davis gedacht hebben. En dus schreef hij gewoon een sollicitatiebrief naar NASA. Zo sterk, je zou 'm er bijna door aannemen. (Verrassend genoeg nam NASA de tijd om een uitgebreid antwoord te sturen.)

 

Chloe (7) zet in op een baan bij Google

'Beste Google-baas. Mijn naam is Chloe en als ik later groot ben wil ik graag een baan bij Google. Ik wil ook graag werken in een chocoladefabriek en zwemmen tijdens de Olympische Spelen', schreef het ambitieuze meisje. Ze weet precies wat haar sterke kanten zijn en draait daar in de brief dan ook niet omheen: 'Mijn leraren hebben tegen papa en mama gezegd dat ik het heel goed doe op school en dat ik al goed kan spellen, lezen en sommen maken.' Ook zij kreeg een reactie van de grote baas.

 

Lees ook
13x grappige briefjes die alleen kinderen kunnen schrijven >

 

Romesa (11) wil een kat

Het gezin had al een vis en vogels, maar een kat was toch wel de grootste wens van het meisje. In haar verslag zette ze dan ook op een rij wat de voordelen zijn van zo'n huisdier: katten redden levens, helpen om stress tegen te gaan, zijn goed met kinderen en leren kinderen verantwoordelijkheden op zich te nemen. Ook belangrijk: vermelden dat katten 'onze hulp' nodig hebben: 'Er zijn zo veel katten zonder huis. Zij hebben ons nodig. En andersom heb ik ze ook nodig.'

 

Nia (8) schrijft bestseller over haar 'irritante' broertje

Geen brief, gewoon een compleet boek. 'How To Deal With and Care For Your Annoying Little Brother' staat in de lijst van bestverkochte boeken van online winkel Amazon en staat vol lessen over geduld, vriendelijkheid en liefde. Zelf heeft Nia ook veel geleerd tijdens de schrijfklus. "Ik heb geleerd dat je je dromen moet volgen." 

 

Cara (7) houdt ouders voor de gek met 'brief van school'

Wat was die kerstvakantie toch fijn. Dat vond de 7-jarige Cara ook. Sterker nog: in naar school gaan had ze helemaal geen zin. Met een zelfgeschreven briefje probeerde ze haar ouders te overtuigen dat haar school nog een week langer dicht was. Helaas voor Cara trapte haar moeder er niet in: het meisje was namelijk vergeten dat er nooit post wordt bezorgd op zondag.

 

Adriaan (7) wil een 'Mekdonots' in de buurt

Adriaan van Binsbergen eet niets liever dan McDonalds, maar helaas is er geen filiaal bij hem in de buurt. Daarom schreef hij een brief aan de burgemeester. 'Beste burgemeester, wilt u in Zierikzee een 'Mekdonots' bouwen? Ik wil er heel graag heen, maar we hebben geen auto.' Het bouwen van een restaurant ging de burgemeester wat te ver, maar hij wilde Adriaan toch tegemoet komen: hij nam Adriaan en zijn moeder mee naar Goes voor een rondleiding. Bron: EditieNL


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

aan wintertijd wennen kind
Beeld: Pixabay

De overgang van zomer- naar wintertijd (de klok gaat een uur terug) kan er voor kinderen flink inhakken. Daarom een paar handige tips.

Opdat je kind niet al om 5 uur 's ochtends naast je bed staat.

 

Langzaam wennen

Probeer een paar dagen voordat de wintertijd ingaat de bedtijd van je kind elke dag met 5 à 10 minuten te verlengen. Je past op deze manier het slaapschema stukje bij beetje aan en zo wennen kinderen makkelijker aan het nieuwe ritme - en slapen ze misschien toch dat uurtje langer door. De maaltijden steeds een paar minuten uitstellen kan trouwens ook helpen.

 

Lekker donker

 

Kinderen worden vaak wakker omdat het licht wordt in de kamer, maar met goede gordijnen kun je het langer donker houden.

 

Lees ook
Zomertijd: hoe bereid je je kind erop voor? >

 

Hou het rustig

Ga tegen de avond niet nog allerlei (drukke) fratsen uithalen om je kind nog vermoeider te maken: hou het rustig, praat met een zachte stem en dim die lampen in de woon- en slaapkamer. Die hysterische kiekeboe-spelletjes kunnen morgen weer.

 

Iets langer in bed blijven

Is je kind oud genoeg, spreek dan samen af dat hij nog een tijdje rustig in bed blijft liggen als-ie vroeg wakker wordt. Laat 'm een boekje lezen, muziek luisteren of een simpel spelletje doen. Zo dendert je kind niet meteen de slaapkamer uit, maar hoeft hij ook niet meer verplicht z'n ogen dicht te doen - en jij pakt mooi nog wat extra slaap mee.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboeken vreemd

Al heeft je kind vast geen idee, de dubbelzinnigheid van deze kinderboeken is zo opvallend dat jij ze liever in de kast laat staan.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen...

 

Misschien was 'Kitty' beter geweest

 

Rillingen krijg je ervan

 

En wáárom zou je je kind dit precies willen leren?

 

Lees ook
6x fijne boeken van bestsellerauteur Mariëtte Middelbeek >

 

Een beetje flauw, wel grappig

 

Brrrr

 

Daar is-ie weer: Dick

 

Niet zo onschuldig als het lijkt

 

Ietwat ongelukkig gekozen...

 

Stalker George

 

En dan die tekening erbij...

 

Ook hier hadden de tekenaars vast iets anders bedoeld

Bron: Bored Panda
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >