brieven-van-kinderen

Brieven schrijven? Kun je prima aan kinderen overlaten. Want ondanks hun leeftijd weten ze al precíes wat ze willen: dat bewijst deze fijne compilatie wel.

Jack (9) wil bij NASA

Niet geschoten is altijd mis, moet de negenjarige Jack Davis gedacht hebben. En dus schreef hij gewoon een sollicitatiebrief naar NASA. Zo sterk, je zou 'm er bijna door aannemen. (Verrassend genoeg nam NASA de tijd om een uitgebreid antwoord te sturen.)

 

Chloe (7) zet in op een baan bij Google

'Beste Google-baas. Mijn naam is Chloe en als ik later groot ben wil ik graag een baan bij Google. Ik wil ook graag werken in een chocoladefabriek en zwemmen tijdens de Olympische Spelen', schreef het ambitieuze meisje. Ze weet precies wat haar sterke kanten zijn en draait daar in de brief dan ook niet omheen: 'Mijn leraren hebben tegen papa en mama gezegd dat ik het heel goed doe op school en dat ik al goed kan spellen, lezen en sommen maken.' Ook zij kreeg een reactie van de grote baas.

 

Lees ook
13x grappige briefjes die alleen kinderen kunnen schrijven >

 

Romesa (11) wil een kat

Het gezin had al een vis en vogels, maar een kat was toch wel de grootste wens van het meisje. In haar verslag zette ze dan ook op een rij wat de voordelen zijn van zo'n huisdier: katten redden levens, helpen om stress tegen te gaan, zijn goed met kinderen en leren kinderen verantwoordelijkheden op zich te nemen. Ook belangrijk: vermelden dat katten 'onze hulp' nodig hebben: 'Er zijn zo veel katten zonder huis. Zij hebben ons nodig. En andersom heb ik ze ook nodig.'

 

Nia (8) schrijft bestseller over haar 'irritante' broertje

Geen brief, gewoon een compleet boek. 'How To Deal With and Care For Your Annoying Little Brother' staat in de lijst van bestverkochte boeken van online winkel Amazon en staat vol lessen over geduld, vriendelijkheid en liefde. Zelf heeft Nia ook veel geleerd tijdens de schrijfklus. "Ik heb geleerd dat je je dromen moet volgen." 

 

Cara (7) houdt ouders voor de gek met 'brief van school'

Wat was die kerstvakantie toch fijn. Dat vond de 7-jarige Cara ook. Sterker nog: in naar school gaan had ze helemaal geen zin. Met een zelfgeschreven briefje probeerde ze haar ouders te overtuigen dat haar school nog een week langer dicht was. Helaas voor Cara trapte haar moeder er niet in: het meisje was namelijk vergeten dat er nooit post wordt bezorgd op zondag.

 

Adriaan (7) wil een 'Mekdonots' in de buurt

Adriaan van Binsbergen eet niets liever dan McDonalds, maar helaas is er geen filiaal bij hem in de buurt. Daarom schreef hij een brief aan de burgemeester. 'Beste burgemeester, wilt u in Zierikzee een 'Mekdonots' bouwen? Ik wil er heel graag heen, maar we hebben geen auto.' Het bouwen van een restaurant ging de burgemeester wat te ver, maar hij wilde Adriaan toch tegemoet komen: hij nam Adriaan en zijn moeder mee naar Goes voor een rondleiding. Bron: EditieNL

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >