Traktatiepech: ‘Ze waren allemaal gescheurd, een treurig palet’

20.11.2022 14:11
traktatiepech spekjes Beeld: Unsplash

Met de beste bedoelingen heb je uren staan zwoegen om die Insta-waardige traktatie op tafel te krijgen, kom je er alleen achter dat je een ding vergeten was.

Charlotte (39): “Ik geef eerlijk toe: ik ben niet zo’n knutselmoeder. En al helemaal niet als het op traktaties aankomt. Ik ruk een paar pakken raketjes uit de vriezer en kijk tevreden toe hoe 21 kinderen juichend voor negen uur ’s ochtends een ijsje uitpakken, dat werk. Maar dit jaar werden het heel Instagramwaardige speklolly’s.

Lees ook – ‘Verplicht een gezonde kindertraktatie? Ik vind het onzin’ >

Treurig palet

De avond voor mijn dochters verjaardag rolde en reeg ik en ik was in mijn nopjes met het vrolijke resultaat. De volgende ochtend vroeg kwam ik erachter dat spekken dat helemaal niet volhouden, een hele nacht op een stokje. Ze waren allemaal gescheurd. Een treurig palet van roze en geel, uit elkaar gerukt.

“Voor volgend jaar weet ik nu al wat het wordt: een paar dozen raketjes”

Met wat reservespekken heb ik de boel nog een beetje kunnen oplappen. Maar voor volgend jaar weet ik nu al wat het wordt: een paar dozen raketjes.”

 

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.