Moet je hink-stap-springend de kamer van je kind door om ’s ochtends de gordijnen open te doen? Hoeft niet. Met een paar simpele tips – en toffe accessoires – geef je die kleine kinderkamer heel makkelijk een make-over.

Duurt een woonprogramma van een uurtje je te lang? Dit artikel stoomt je in sneltreinvaart klaar voor die make-over.

1. Meten is weten

Leen papier, schaar en liniaal van je kind en maak een plattegrond van de kinderkamer. Teken ook de deur en de ramen en knip uit karton de meubels op de juiste schaal. Past die kast op je plattegrond niet lekker? Gegarandeerd dat het dan in het echt ook geen succes is. Tegelijkertijd je kind bezighouden is makkelijk: laat hem die kartonnen meubels lekker kleuren.

2. Bed en kast ineen    

Soms denk je dat speelgoed zich vanzelf vermenigvuldigt.. Waar laat je het? Simpel: kies voor multifunctionele meubels. Dus een bed met opbergruimte of een lage boekenkast waar je ook op kunt zitten. Zo kun je op een paar vierkante meter een heleboel spullen kwijt. Het ziet er nog gezellig uit ook.

3. Optische truc  

Met een paar simpele trucjes laat je de kamer groter lijken. Door lambrisering te plaatsen op twee derde van de muur, voelt de kamer hoger. En door op meerdere plekken verlichting op te hangen of neer te zetten, ontstaat meer diepte.

4. De hoogte in

Van de grond tot plafond, dat is al gauw 2.50 meter. Een zee van ruimte dus! Aanraders zijn gestapelde kasten of planken en wandelementen hoog aan de wand. Een ouder kind maak je zeker blij met een hoogslaper met speelhoek of bureau eronder.

5. Kies je kleur

Kies voor frisse en lichte kleuren en houd rekening met de inval van natuurlijk licht. Is de kamer lang en smal, laat de smalle wanden dan breder lijken door er behang met horizontale strepen op te plakken. Kleine kunstenaar in huis? Schilder een muur met schoolbordverf of whiteboardverf waarop-ie zich kan uitleven.

Aangekleed

Klaar met schilderen, behangen, meubels verplaatsen? Tijd voor het leukste gedeelte: de accessoires. Leuk: magneetbehang. Of posters met koningen en strijders voor een ridderlijk onthaal. Stickers. Slingers. Zo wordt dat kleine kamertje een magisch paradijs. Dit zijn onze favorieten.

Sale

Die nieuwe kinderkamer shop je bij elkaar bij vtwonen, het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland. Je vindt er woonproducten, kunt er inspiratie opdoen én praktische informatie vinden. Mooi meegenomen: van 27 juli tot en met 9 augustus shop je met hoge kortingen. Op=op!

·       Gratis 90 dagen retour.

·       Op voorraad? Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis.

·       Gratis verzending boven € 20.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >