In samenwerking met Kek Mama

Super handig: 5 grootse tips voor de kleine kinderkamer

31.07.2017 06:40

Moet je hink-stap-springend de kamer van je kind door om ’s ochtends de gordijnen open te doen? Hoeft niet. Met een paar simpele tips – en toffe accessoires – geef je die kleine kinderkamer heel makkelijk een make-over.

Duurt een woonprogramma van een uurtje je te lang? Dit artikel stoomt je in sneltreinvaart klaar voor die make-over.

1. Meten is weten

Leen papier, schaar en liniaal van je kind en maak een plattegrond van de kinderkamer. Teken ook de deur en de ramen en knip uit karton de meubels op de juiste schaal. Past die kast op je plattegrond niet lekker? Gegarandeerd dat het dan in het echt ook geen succes is. Tegelijkertijd je kind bezighouden is makkelijk: laat hem die kartonnen meubels lekker kleuren.

2. Bed en kast ineen    

Soms denk je dat speelgoed zich vanzelf vermenigvuldigt.. Waar laat je het? Simpel: kies voor multifunctionele meubels. Dus een bed met opbergruimte of een lage boekenkast waar je ook op kunt zitten. Zo kun je op een paar vierkante meter een heleboel spullen kwijt. Het ziet er nog gezellig uit ook.

3. Optische truc  

Met een paar simpele trucjes laat je de kamer groter lijken. Door lambrisering te plaatsen op twee derde van de muur, voelt de kamer hoger. En door op meerdere plekken verlichting op te hangen of neer te zetten, ontstaat meer diepte.

4. De hoogte in

Van de grond tot plafond, dat is al gauw 2.50 meter. Een zee van ruimte dus! Aanraders zijn gestapelde kasten of planken en wandelementen hoog aan de wand. Een ouder kind maak je zeker blij met een hoogslaper met speelhoek of bureau eronder.

5. Kies je kleur

Kies voor frisse en lichte kleuren en houd rekening met de inval van natuurlijk licht. Is de kamer lang en smal, laat de smalle wanden dan breder lijken door er behang met horizontale strepen op te plakken. Kleine kunstenaar in huis? Schilder een muur met schoolbordverf of whiteboardverf waarop-ie zich kan uitleven.

Aangekleed

Klaar met schilderen, behangen, meubels verplaatsen? Tijd voor het leukste gedeelte: de accessoires. Leuk: magneetbehang. Of posters met koningen en strijders voor een ridderlijk onthaal. Stickers. Slingers. Zo wordt dat kleine kamertje een magisch paradijs. Dit zijn onze favorieten.

Sale

Die nieuwe kinderkamer shop je bij elkaar bij vtwonen, het grootste en meest veelzijdige woonmerk van Nederland. Je vindt er woonproducten, kunt er inspiratie opdoen én praktische informatie vinden. Mooi meegenomen: van 27 juli tot en met 9 augustus shop je met hoge kortingen. Op=op!

·       Gratis 90 dagen retour.

·       Op voorraad? Voor 22:00 uur besteld, morgen in huis.

·       Gratis verzending boven € 20.