Steeds meer ouders volgen hun kind via gps-tracker: ‘Niet goed voor de ontwikkeling’

21.06.2019 22:14
ouders-kind-gps-tracker

Met de zomervakantie voor de deur vragen steeds meer ouders naar volgapparatuur voor hun kinderen: leveranciers verkopen in deze periode bijna twee keer zo veel, schrijft De Telegraaf.

Dat blijkt uit onderzoek van researchbureau Sherloq.

 

Eén op de drie ouders

Ruim één op de drie ouders volgt hun kind(eren) via gps. De andere 65 procent heeft geen tracker, maar overweegt wel om er een te nemen. Vooral de ‘volg mijn vrienden’-functie op smartphones is populair, maar ook gps-horloges en zendertjes die bijvoorbeeld ingebouwd zijn in een sleutelhanger, worden steeds vaker verkocht. Ouders uit de Randstad zijn overigens het bezorgdst: bijna de helft geeft hun kind een volgsysteem mee als ze naar buiten gaan.

 

Lees ook
Waarom buitenspelen zo goed is voor kinderen (en hoe je het kunt stimuleren) >

 

 

‘Fouten maken hoort bij opgroeien’

Hoewel zo’n zendertje voor ouders misschien een veilig gevoel geeft, denkt pedagoog Herald Hofmeijer dat kinderen zich hierdoor niet optimaal kunnen ontwikkelen. “Afspraken over de buurt waarin ze mogen spelen en hierin af en toe fouten maken, hoort bij het opgroeien: we leren tenslotte van onze fouten”, zegt hij in De Telegraaf. “Wie bij elke verkeerde stap onmiddellijk vermanend wordt gebeld, ontwikkelt geen vermogen om zelf afwegingen te maken.”

Bron: De Telegraaf

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >