Staking van leerkrachten gaat woensdag tóch door

03.11.2019 21:53
staking-leerkrachten-woensdag

Hoewel onderwijsbond AOb de lerarenstaking had afgeblazen nadat er vrijdag een overeenkomst was bereikt over 460 miljoen euro extra voor het onderwijs, gaat het protest woensdag tóch door.

Voorzitter Liesbeth Verheggen vond dat ze het convenant met minister Arie Slob niet zo snel had moeten ondertekenen, maar het in het weekend aan het hoofdbestuur had moeten voorleggen. Daarom stapt ze nu op.

 

‘Ze neemt haar verantwoordelijkheid’

Het besluit om de staking te schrappen leidde tot veel boze reacties bij de achterban, omdat een groot deel van het geld eenmalig was. Het hoofdbestuur van de AOb heeft respect voor de beslissing van Verheggen. “Het is een heel moeilijke beslissing, maar Liesbeth neemt haar verantwoordelijkheid.”

 

Lees ook
‘Geen garantie op onderwijs voor alle kinderen door lerarentekort’ >

 

Staking kan toch doorgaan

De bond meldde zaterdag nog dat de staking niet meer door kon gaan omdat er na het tekenen van het convenant geen juridische grond meer voor was. Maar volgens een woordvoerder van de bond hebben advocaten hier naar gekeken en kan de staking toch doorgaan.

 

‘We bieden onze excuses aan’

“We hebben enorme waardering voor alle collega’s die heel hard werken om de staking tot een groot succes te maken, en we bieden onze excuses aan voor de ontstane verwarring. Wat nodig is, is een structurele investering in onderwijs. We gaan met onze leden in gesprek, te beginnen op de algemene vergadering van maandag.”

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >