Sint ’the day after’: dit kun je doen met dubbele cadeaus

05.12.2018 12:20
dubbele-cadeaus-sinterklaas

De sint is iets te fanatiek geweest en heeft dubbele cadeaus voor je kind gekocht, maar is de bon verloren. Dan kun je de boel natuurlijk achterin de kast gooien om er vervolgens nooit meer naar om te kijken, maar je kunt ze ook ruilen. Of weggeven, bijvoorbeeld.

Lees onderstaande tips voor wat inspiratie.

 

Afwisselen

Je kind heeft misschien wel drie poppen (of blokkendozen, elektrische autootjes) hebben gekregen, maar de ene is de andere niet en dat zien kinderen maar al te goed. Leg daarom twee exemplaren op zolder en als je merkt dat je kind die eerste zat is, pak je er gewoon een nieuwe bij – ben je jaren zoet mee. Trouwens: ook onze vrolijke opvoedtantes Els en Do vinden hier wat van.

 

Hergebruiken

LEGO is altijd een succesnummer tijdens Sinterklaas, maar qua opbergruimte houdt het keer op. Wat je dan kunt doen? Plak een van je muren vol met legoplaten. Zo kan je kind volledig losgaan en is de kans dat jij met je (blote) voet op zo’n irritant scherp ding stapt een stuk kleiner. Hier vind je meer tips wat te doen met overtollig speelgoed van je kind.

 

Lees ook
13 dingen die ik mis nu mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloven >

 

Ruilen

Van ruilen komt huilen, maar niet als het aan websites als ruilen.nlmijncadeauruilen.nl of recyclesint.org ligt. Volgens deze organisaties is ruilen dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Zelf een ruilmarkt organiseren kan ook: deze Toolkit helpt je op weg.

 

Weggeven

Onder het mom ‘wees gul met je gebruikte spul’: check inzameldoelen.nl en bekijk wat voor jou de dichtstbijzijnde plek is om speelgoed af te geven. De organisatie zorgt ervoor dat jouw overbodige spullen terechtkomen bij mensen die het goed kunnen (her)gebruiken. Of ze verkopen spullen en de winst doneren ze aan goede doelen, zoals bijvoorbeeld onderzoek naar kanker.

In Nederland zijn 61.000 kinderen die geen Sinterklaas, maar zelfs hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. € 35. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. Wil jij de stichting steunen? Word dan donateur.

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >