dubbele-cadeaus-sinterklaas

De sint is iets te fanatiek geweest en heeft dubbele cadeaus voor je kind gekocht, maar is de bon verloren. Dan kun je de boel natuurlijk achterin de kast gooien om er vervolgens nooit meer naar om te kijken, maar je kunt ze ook ruilen. Of weggeven, bijvoorbeeld.

Lees onderstaande tips voor wat inspiratie.

More content below the advertising

 

Afwisselen

Je kind heeft misschien wel drie poppen (of blokkendozen, elektrische autootjes) hebben gekregen, maar de ene is de andere niet en dat zien kinderen maar al te goed. Leg daarom twee exemplaren op zolder en als je merkt dat je kind die eerste zat is, pak je er gewoon een nieuwe bij - ben je jaren zoet mee. Trouwens: ook onze vrolijke opvoedtantes Els en Do vinden hier wat van.

 

Hergebruiken

LEGO is altijd een succesnummer tijdens Sinterklaas, maar qua opbergruimte houdt het keer op. Wat je dan kunt doen? Plak een van je muren vol met legoplaten. Zo kan je kind volledig losgaan en is de kans dat jij met je (blote) voet op zo'n irritant scherp ding stapt een stuk kleiner. Hier vind je meer tips wat te doen met overtollig speelgoed van je kind.

 

Lees ook
13 dingen die ik mis nu mijn kinderen niet meer in Sinterklaas geloven >

 

Ruilen

Van ruilen komt huilen, maar niet als het aan websites als ruilen.nlmijncadeauruilen.nl of recyclesint.org ligt. Volgens deze organisaties is ruilen dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Zelf een ruilmarkt organiseren kan ook: deze Toolkit helpt je op weg.

 

Weggeven

Onder het mom ‘wees gul met je gebruikte spul’: check inzameldoelen.nl en bekijk wat voor jou de dichtstbijzijnde plek is om speelgoed af te geven. De organisatie zorgt ervoor dat jouw overbodige spullen terechtkomen bij mensen die het goed kunnen (her)gebruiken. Of ze verkopen spullen en de winst doneren ze aan goede doelen, zoals bijvoorbeeld onderzoek naar kanker.

In Nederland zijn 61.000 kinderen die geen Sinterklaas, maar zelfs hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. € 35. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. Wil jij de stichting steunen? Word dan donateur.

 
Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >