De sint is iets te fanatiek geweest en heeft dubbele cadeaus voor je kind gekocht, maar is de bon verloren. Dan kun je de boel natuurlijk achterin de kast gooien om er vervolgens nooit meer naar om te kijken, maar je kunt ze ook ruilen. Of weggeven, bijvoorbeeld.
Lees verder onder de advertentie
Lees onderstaande tips voor wat inspiratie.
Afwisselen
Je kind heeft misschien wel drie poppen (of blokkendozen, elektrische autootjes) hebben gekregen, maar de ene is de andere niet en dat zien kinderen maar al te goed. Leg daarom twee exemplaren op zolder en als je merkt dat je kind die eerste zat is, pak je er gewoon een nieuwe bij – ben je jaren zoet mee. Trouwens: ook onze vrolijke opvoedtantes Els en Do vinden hier wat van.
Lees verder onder de advertentie
Hergebruiken
LEGO is altijd een succesnummer tijdens Sinterklaas, maar qua opbergruimte houdt het keer op. Wat je dan kunt doen? Plak een van je muren vol met legoplaten. Zo kan je kind volledig losgaan en is de kans dat jij met je (blote) voet op zo’n irritant scherp ding stapt een stuk kleiner. Hier vind je meer tips wat te doen met overtollig speelgoed van je kind.
Van ruilen komt huilen, maar niet als het aan websites als ruilen.nl, mijncadeauruilen.nl of recyclesint.org ligt. Volgens deze organisaties is ruilen dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Zelf een ruilmarkt organiseren kan ook: deze Toolkit helpt je op weg.
Lees verder onder de advertentie
Weggeven
Onder het mom ‘wees gul met je gebruikte spul’: check inzameldoelen.nl en bekijk wat voor jou de dichtstbijzijnde plek is om speelgoed af te geven. De organisatie zorgt ervoor dat jouw overbodige spullen terechtkomen bij mensen die het goed kunnen (her)gebruiken. Of ze verkopen spullen en de winst doneren ze aan goede doelen, zoals bijvoorbeeld onderzoek naar kanker.
Lees verder onder de advertentie
In Nederland zijn 61.000 kinderen die geen Sinterklaas, maar zelfs hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. € 35. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. Wil jij de stichting steunen? Word dan donateur.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Chantal (35) die een dure winterjas kocht voor haar dochter.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.