SGP wil 1000 euro premie bij geboorte eerste kind

04.11.2016 12:41
Beeld: Getty Beeld: Getty

Een eerste kind kan onverwacht duur uitpakken. Luiers, nieuwe kleren waar de baby steeds uitgroeit en een maxi-cosi. Het is nog maar een greep uit de lijst van spullen die je nodig hebt. De SGP wil jonge ouders hierin tegemoet komen.

Hoe dan? Door jonge gezinnen eenmalig een bonus van 1000 euro te geven bij de geboorte van het eerste kind. Zijn de kersverse ouders de eerste keer gezegend met een tweeling of drieling? Dan wil de SGP gaan regelen dat er per kind 1000 euro op de bankrekening komt te staan. Dit plan presenteert de oppositiepartij in hun concept-partijprogramma. Hiermee hoopt de christelijke partij vooral arme stellen te helpen bij hun kinderwens. 

Of de maatregel wordt ingevoerd moet nog blijken tot na de volgende verkiezingen. In totaal zou de overheid 8 miljoen euro kwijt zijn met het uitkeren van de extra premie, zo berekende de SGP.

5000 euro

De bonus is niet nieuw in Europa. In België, Frankrijk en Noorwegen kunnen kersverse ouders het mooie gebaar al op hun rekening verwachten. In Noorwegen hebben nieuwe ouders het helemaal goed voor elkaar. Daar krijgen ze namelijk 5000 euro.

Bron: NOS