Schoolspullen: dit heeft je kind allemaal nodig

15.08.2018 11:18
schoolspullen kind nodig Beeld: Pixabay

Word je kind 4 jaar, dan gaat hij van start op de basisschool. Maar welke spullen heeft hij dan nodig? Wij zetten de belangrijkste schoolspullen voor je op een rij.

Tas

Het begint natuurlijk met een fijne tas/rugzak. Zorg ervoor dat die groot genoeg is, zodat alles er in past en je kind niet hoeft te proppen. De inhoud? Koop in elk geval een leuke drinkbeker, een bakje voor fruit of andere gezonde snack en een broodtrommel. Blijft je kind over? Zorg dan ook voor een extra drinkbeker.

 

Kleding

Op school krijgt je kind gymles. Zorg dat je kind daarvoor kleding kan dragen waarin hij lekker kan bewegen. Denk aan een T-shirt, een korte of lange sportbroek, gymschoenen (die niet afgeven en klittenband hebben) en een gymtas.
 

Lees ook
Dit moet je weten voor het nieuwe schooljaar begint >

 

Extra

Na verloop van tijd heeft je kind wat extra spullen nodig om mee te werken. Koop daarom alvast een multomap, etui, potloden en stiften, een goede pen en een agenda (vanaf groep 6).

 

Fiets

Ben je van plan een fiets te kopen voor je kind, zodat hij samen met jou (of alleen als hij iets ouder is) naar school kan fietsen? Let er dan op dat je een fiets koopt die goed past bij de lengte van je kind. Oftewel: koop geen fiets op de groei. Je kind moet namelijk bij de trappers kunnen en met zijn voeten (plat) bij de grond komen. De knieën mogen niet tegen het stuur komen en het stuur moet net zo breed zijn als de schouders van je kind. Ook handig: check het gewicht. Het is voor je kind niet fijn om een behoorlijk zware fiets te moeten meezeulen op het schoolplein.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >