weten nieuwe schooljaar
Beeld: Unsplash

Voorlopig genieten we nog lekker van deze zonovergoten zomervakantie, maar stilletjes aan komt het nieuwe schooljaar ook dichterbij. Hier moet je rekening mee houden.

Wanneer begint het nieuwe schooljaar?

Wanneer je kids weer aan de slag moeten, hangt af van de regio waarin jullie wonen. In regio Noord moeten schoolkinderen 3 september weer voor het eerst aan de bak. Kinderen in regio Midden worden 27 augustus in de schoolbanken verwacht en in regio Zuid moeten leerlingen op 20 augustus op het schoolplein staan.

More content below the advertising

 

Wat heeft je kind nodig?

Welke schoolspullen je kind allemaal nodig heeft, hangt vaak van de klas en leeftijd af. De meeste scholen zorgen voor alle basisbenodigdheden, zoals schriftjes. Toch worden ouders soms gevraagd om zelf spullen te kopen. Over het algemeen hebben kinderen een etui nodig, net als een fijne schrijfpen, potloden en stiften. Een lijmstift is ook handig, net als een liniaal.

 

Lees ook
Je kind wil niet naar school, en nu? >

 

Even checken

Controleer voor het nieuwe schooljaar begint ook even of de gymspullen nog compleet en heel zijn. En passen ze nog? Sommige kinderen hebben ineens een groeispurt tijdens de vakantie. Check ook of de lunchtrommel en drinkbeker nog een ronde meekunnen.

 

Nieuwe school?

Zijn jullie verhuisd of begint je kind om een andere reden dit schooljaar op een nieuwe school? Dan is het handig als je kind eerder al kennis heeft gemaakt met zijn toekomstige klasgenootjes en docent tijdens een wen-dag. Om de zenuwen te verminderen is het ook slim om in de vakantie een paar keer langs de nieuwe school te lopen of te fietsen. Zo raakt je kind al vertrouwd met de route en het gebouw.

 

Terug in het schoolritme

Aan al het goede komt een eind, dus ook aan de schoolvakantie. Maar voor kinderen – die toch een ander tijdsbesef hebben dan volwassenen – kan het best verwarrend zijn om ‘ineens’ weer in het gareel te moeten lopen. Om je kinderen weer in het schoolritme te krijgen, is het handig om in de week voordat school begint, beetje bij beetje weer de originele bedtijden te gaan hanteren. Oftewel: steeds ietsje vroeger naar bed. Dat maakt de overgang minder abrupt. Hang een duidelijk en overzichtelijk schema of weekplanner op in huis waarop activiteiten en vaste afspraken staan, zodat je kinderen weten wat er van ze verwacht wordt: op maandag naar de BSO, op dinsdag na school paardrijden, enzovoorts.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kindgebonden-budget

Door een fout bij de Belastingdienst zijn honderdduizenden ouders gedupeerd: zij kregen geen kindgebonden budget, terwijl ze er wel recht op hadden. Het goede nieuws is dat het kabinet het deels zal nabetalen.

Minder leuk voor hen, want dat gaat een tegenvaller opleveren tussen de 375 miljoen en 445 miljoen euro.

More content below the advertising

 

600 euro per jaar

Rest nog wel de vraag: hoe heeft het zover kunnen komen? Komt-ie: de toeslag werd stopgezet als ouders teveel verdienden, maar zou automatisch hervat moeten worden als er weer aan de voorwaarden van de toeslag werd voldaan. Dat is alleen niet gebeurd. Vóór 2015 liepen ouders daardoor elk jaar gemiddeld 600 euro mis. Vanaf 2015 is dat ongeveer 1000 euro. Volgens staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken) zijn sinds 2008 ongeveer 300.000 tot 400.000 gezinnen gedupeerd.

 

Lees ook
Het kindgebonden budget: hoe werkt het?

 

Het wordt onderzocht

Het kabinet zal de bedragen die vanaf 2013 te weinig zijn betaald alsnog uitkeren - gewoonlijk vervallen na vijf jaar bedragen waar mensen recht op hadden. Op dit moment wordt onderzocht hoe de terugbetaling moet worden geregeld en hoeveel tijd in beslag gaat nemen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
goudeerlijke-uitspraken-van-kinderen

Eerlijkheid duurt het langst, maar soms kunnen kinderen maar beter níet zeggen wat ze denken. Of wel. En dan mogen wij daar weer kostelijk om lachen.

Dus...

More content below the advertising

 

Was alles in het leven maar zo makkelijk.

 

Wie wil dat nou niet?

 

En. Bedankt.

 

Lees ook
10x waarom deze kinderen nog slimmer zijn dan Einstein >

 

Stiekem wel een applausje waard.

 

Ok. Weten we dat ook weer.

 

En jij maar denken dat je een grapje maakt.

 

Die heeft wat uit te leggen. Of?

 

Ach, wat boeit het ook ;-)

 

Nu al een uitgesproken gevoel voor mode.

Bron: boredpanda

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >