Prachtig: meisje (4) poseert in trouwjurk van overleden moeder

30.06.2020 13:10
Beeld: Heidi Spillane Beeld: Heidi Spillane

Toen Amber erachter kwam dat ze baarmoederhalskanker had, wilde ze haar dochter iets moois nalaten. Ze regelde een fotoshoot waarbij haar jonge dochter Nora poseert in Ambers bruidsjurk. Prachtig.

Helaas kon Amber zelf niet aanwezig zijn: zij overleed een jaar voor de fotoshoot.

 

‘Mijn hart brak’

De shoot was voor fotografe Heidi een mooie, maar ook moeilijke opdracht. “Toen ik de ruimte binnenliep waar ik de foto’s zou maken en Nora daar op de stoel zag staan in haar moeders jurk, brak mijn hart”, vertelde ze. “Maar dit is exact wat Amber wilde: haar dochter voelde zich een echte prinses. Toen ik thuiskwam om de foto’s te bewerken, lachte ik hardop, maar huilde ik ook net zo hard.”

 

Bevolkingsonderzoek

Ieder jaar krijgen ongeveer 800 vrouwen in Nederland baarmoederhalskanker, daarvan overlijden ongeveer 200 vrouwen. Dankzij het bevolkingsonderzoek, dat op 1 juli weer opstart, kunnen voorstadia van baarmoederhalskanker vroeg worden ontdekt én behandeld. Bent je tussen de 30 en 60 jaar? Dan krijg je elke vijf jaar rond je verjaardag een uitnodiging voor het onderzoek. Goed om te weten: meedoen is gratis en vrijwillig.

 

 

 

 

Bron Metro.co.uk

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >