Helaas jongens, je luidruchtige klompjes zijn nergens meer te vinden – en meer leugens die het leven makkelijker maken.
Lees verder onder de advertentie
Karin (30), moeder van Suus (2) en Niene (1):
“Mijn hele opvoeding bestaat uit leugentjes om bestwil: makkelijk en het voorkomt ongezellige ruzie. ‘Nee meisje, je kunt geen K3 kijken, want die zijn al naar huis.’ Of: ‘Hè hoe kan dat nou, doet je speelgoedpiano het niet?’ Ik vertel er maar niet bij dat ik hoogstpersoonlijk de batterijen eruit heb gepeuterd.
Lees verder onder de advertentie
Een beetje zielig is wel dat Suus al een halfjaar op zoek is naar haar klompjes, gekregen van opa en oma. Ze heeft er twee weken mee door ons huis gebanjerd – op de tegelvloer, een enorme rotherrie. Toen ik het op een avond zat was, heb ik ze gauw achter in de kast gegooid. Inmiddels zoek ik dus al een halfjaar braaf mee.”
“Als ik het gevoel heb dat Lou tegen me liegt of als ik dit aan haar stem hoor, zeg ik altijd dat ik aan haar neus kan zien dat ze jokt. Zo heb ik haar zogenaamd al door haar voorspellende neus een paar keer kunnen betrappen op een leugentje: of ze wel of niet haar fruit op school heeft opgegeten, of het water weggegooid heeft in plaats van opgedronken. Ze kijkt me iedere keer weer vol ongeloof aan: jeetje, dat mama dat kan. Ze gelooft ook dat ik het bij andere kinderen niet kan zien omdat ik niet hun moeder ben.”
Lees verder onder de advertentie
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.