Dat ging ff mis: ‘Sindsdien ligt alles met een batterij achter slot en grendel’

15.10.2023 13:51
Dat ging ff mis batterij ingeslikt Beeld: Getty Images

Een ouder vertelt over het hilarische moment in het ouderschap waarop ze even he-le-maal de mist in gingen.

Sharon (28), 3,5 jaar samen met Erik (39), moeder van Rosalie (9), Sterre (7) en Ayden (2,5).

“De afstandsbediening van de tv miste een knoopcelbatterij. Waar Erik en ik ook zochten, het ding was nergens te bekennen. We waren best een beetje paniekerig, want onze eenjarige zoon Ayden had kort daarvoor nog met de afstandsbediening gespeeld. Hij stopte normaal nooit iets in zijn mond, maar we waren doodsbang dat hij dat dit keer wel had gedaan. Of anders onze labradorpup Bailey.

Ik belde de huisartsenpost om raad. De assistente zei dat het best gevaarlijk was, omdat een ingeslikte batterij kon gaan lekken en de baby op de een of andere manier schokjes zou kunnen geven. Ik moest Ayden constant in de gaten houden.

Lees ook – Dat ging ff mis: ‘We dachten dat onze dochter met haar handje tussen de schuifdeur had gezeten’ >

Foto’s

Die nacht ben ik geen seconde van zijn bed geweken. Ik lag op een kleedje op de grond en checkte om de paar minuten of hij nog rustig ademde. ’s Ochtends belde ik terug naar de dienstdoende arts: er zat nog niets in zijn luier en ik maakte me best zorgen na de horrorverhalen.

Dit keer kreeg ik een ander aan de lijn die boos reageerde op haar collega: ze had ons direct moeten laten komen. In allerijl pakten we Ayden op en reden naar het ziekenhuis. Daar werden foto’s gemaakt van zijn gehele buik. Toen daar niets op was te zien, was ik supergelukkig, maar vreesde ik dat ik nu een scan moest laten maken van de buik van hond Bailey.

Batterij

Thuis zocht ik in de luiertas naar mijn mobiel om de dierenarts te bellen. Tot mijn grote opluchting, schrik én schaamte vond ik onder de doos billendoekjes niet alleen mijn telefoon, maar ook de knoopcelbatterij. Blijkbaar was het ding per ongeluk in de tas gevallen. Sindsdien kijk ik eerst in de luiertas als ik iets kwijt ben en ligt alles met een batterij achter slot en grendel.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.