6x leuke plekken waar je boerengolf speelt

04.09.2020 09:01
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Een stok met een klomp, een handbal en een weiland: een potje boerengolf is gegarandeerd lachen geblazen. Wij selecteerden de leukste plekken om deze hilarische variant van golf te spelen. Wie wint (en lukt het om geen koe te raken)?

Wat is boerengolf?

Golf of minigolf kennen we allemaal, maar wil je eens wat anders, dan is boerengolf een leuk alternatief. Het doel is hetzelfde: in zo weinig mogelijk slagen moet je de bal in de holes putten. Het verschil is alleen dat je niet op een kaarsrecht grasveld of minigolfbaan staat, maar in een weiland – juist ja, tussen de koeien en schapen.

Bovendien moet je met je stok, waar een klomp aan zit, niet tegen een klein golfballetje slaan, maar tegen een soort handbal van een paar centimeter groot. Let op dat je de koeien niet raakt, of andere obstakels die in het weiland zijn gezet.

Nederland kent verschillende leuke boerengolfbanen. Wij maakten een overzicht van de leukste parcoursen.
 

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle uitjes volledig toegankelijk. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Boerderij Sonneclaer – Drenthe

Ga je een weekendje naar Drenthe, dan maak je je kinderen zeker blij op deze kindvriendelijke camping. Eén van de vele activiteiten die je er kunt doen is een potje boerengolf spelen. Je speelt met twee groepen tegen elkaar, maar er kunnen meerdere groepen tegelijk het weiland in – het kan dus een drukke boel zijn. Een kaartje voor het parcours is slechts 7 euro en dat is inclusief wat drinken en een koek.

 

Parkhoeve de Middelt – Limburg

Op dit landgoed bij Kessel, vlakbij Venlo, kun je allerlei leuke activiteiten doen, waaronder boerengolf. Voordat je aan de slag gaat, krijg je uitleg over de spelregels en ontvangt elk team een scorelijst, bal en klompclub. Het ligt er natuurlijk aan hoe snel je de bal door het weiland speelt, maar gemiddeld ben je anderhalf tot twee uur bezig. Voor kinderen zijn er speciale kinderklompclubs.

 

Jeu de Boer – Zuid-Holland

Vergeet dat spel met die ouderwetse, metalen ballen op de camping – bij Jeu de Boer in Hazerswoude, vlakbij Alphen a/d Rijn, heb je keuze uit de leukste en modernste spellen. Zo is er een boerengolfbaan van wel 8 hectare, dus hier ben je wel even zoet met een potje boerengolf. De bal moet je in een emmer of kuil slaan en in totaal zijn er tien holes.

Ben je na één potje nog niet uitgespeeld? Dan ga je gewoon opnieuw de strijd aan of kies je voor één van de andere spelletjes, zoals boeren bowlen (jawel, met klompen als kegels en banen in het gras).
 

Lees ook
5x verrassende uitjes >

 

Boerengolf Drachten – Friesland

Middenin natuurgebied de Friese Wouden ligt deze boerderij met 85 melkkoeien. Je kunt er met de hele familie een potje boerengolf spelen en daarna lekker aan de barbecue of een rondleiding krijgen op de boerderij.

Voor kinderen worden speciale wedstrijdjes georganiseerd: tijdens Kinderboerengolf moet de bal door zelfgemaakte boerderijdieren heen en weer worden gespeeld.

 

Boerderij de Boerinn – Utrecht

Alleen al de naam van deze boerderij in Kamerik vinden we leuk. Je kunt er klompengolf spelen, een variant op boerengolf. Waar je bij boerengolf met één club en één bal als team speelt, krijg je bij klompengolf een individuele stok en bal. Onderweg kom je allerlei hindernissen tegen, van bunkers en buizen tot slootjes en heuvels. Eerst even oefenen? Dat doe je in de speciale oefenkooi.

 

De Weistaar – Gelderland

Handig: bij boerderij De Weistaar in Maarsbergen krijg je een stel klompen te leen. Zo ben je dus écht even onderdeel van het boerenleven tijdens je potje boerengolf. Bij minder goed weer kun je hier ook een balletje slaan, want ze hebben ook een indoor mini-boerengolfbaan.

 

Meer leuke boerengolfbanen vind je hier.

 

 

Meer uittips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >