Op déze dag gaan leraren van het basis- en voortgezet onderwijs staken

21.10.2019 11:42
passend-onderwijs-faalt

Eerder dreigden de leraren in het basis- en voortgezet onderwijs al met een landelijke staking, maar nu is het definitief: op 6 november leggen ze een dag hun werk neer.

De bonden en werkgevers kampen (vooral in grote streden) met enorme lerarentekorten. Om daar een einde aan te maken, willen ze van het kabinet een ‘noodpakket’ van 423,5 miljoen euro. Maandagochtend verliep het ultimatum van de bonden voor meer geld, maar daar is geen gehoor aan gegeven.

 

Lees ook
‘Geen garantie op onderwijs voor alle kinderen door lerarentekort’ >

 

Via social media

In tegenstelling tot de vorige staking op 15 maart, wordt er niet op het Malieveld, maar via social media gedemonstreerd. Wel organiseren de bonden regionale manifestaties en worden de leraren opgeroepen samen naar de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer te kijken. Welke scholen hun deuren sluiten, is nog niet bekend. Tijdens de vorige staking ging de helft van de basisscholen dicht.

Bron: NOS

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >