Onderzoek: zóveel kinderen ontbijten achter een scherm

07.11.2019 13:00
kinderen-ontbijten-achter-scherm

Dik 40 procent van de basisschoolleerlingen ontbijt achter een televisie, computer, tablet of smartphone. Dat blijkt uit onderzoek van het Nationaal Schoolontbijt in samenwerking met marktonderzoeksinstituut GfK onder 484 kinderen.

En hoewel veel ouders het tijdens de ochtendspits makkelijk vinden om hun kind als ‘zoethoudertje’ even voor een scherm te zetten, denkt opvoeddeskundige Krista Okma niet dat het verstandig is.

 

‘Kan leiden tot overgewicht’

“Als je eet terwijl je naar een scherm kijkt, geeft je lijf niet de signalen af dat je vol zit. In het slechtste geval kan dit leiden tot overgewicht”, zegt ze tegen RTL Nieuws. “Het ontbijt zou juist een moment van rust en contact moeten zijn, want daarna volgt er vaak een drukke dag.”

 

Lees ook
Goedkoop ontbijten met kinderen? Hier moet je zijn >

 

Dagelijks ontbijten

Overigens is het goede nieuws dat inmiddels 95 procent van de kinderen dagelijks ontbijt. Van de overgebleven 5 procent die dit niet dagelijks doet, zit 45 procent van de kinderen in de bovenbouw.

Bron: RTL Nieuws

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >