Onderzoek: vaderschap maakt mannen aantrekkelijker

15.06.2016 14:38

Knuffelen, rondjes draaien, in slaap wiegen: we vinden het maar wat leuk om vaders samen met hun kinderen te zien. En daarin zijn we niet de enige: uit onderzoek van Babyblog en Hippe Geboortekaartjes blijkt namelijk dat moeders hun wederhelft véél aantrekkelijker nadat hij vader is geworden.

Die aantrekkingskracht heeft vooral te maken met het feit dat mannen hun zorgzame kant veel meer laten zien als ze vader zijn. 44% is zelfs verrast als haar man zijn gevoelige kant laat zien. Daarnaast doet 28% van de mannen meer in het huishouden en blijft vaker thuis. Geinig detail: 57% van de vaders in Zuid-Holland en Utrecht gaat vaker uit bed als de kinderen wakker worden. In Zeeland ligt dit percentage met zo’n 28% ’s lager.

Zelfgemaakte Vaderdag cadeau

Net als moeders op Moederdag, zijn vaders op Vaderdag het meest blij met een zelfgemaakt knutsel. Toch geven we gemiddeld tussen de 10 en 20 euro uit aan een cadeau. Alles goed en wel, maar onthoud één ding: kom niet aanzetten met een stropdas, daar hebben vaders een hekel aan.

Bron: onderzoek Babyblog en Hippe Geboortekaartjes