Onderzoek: kinderen vinden mobiele apparaten belangrijker dan speelgoed

04.10.2018 11:04
onderzoek_kinderen_vinden_mobiele_apparaten_belangrijker_dan_speelgoed

Eén op de drie ouders gelooft dat telefoons en tablets voor hun kinderen belangrijker zijn dan andere bezittingen of activiteiten. Dat blijkt uit onderzoek van pr- en communicatiebureau Yellow Communications.

Volgens 31% van de ouders zijn mobiele apparaten voor kinderen het meest onmisbaar, gevolgd door een dagje uit met familie/vrienden (22%), speelgoed (16%), vakanties (11%) en huisdieren (8%).

 

‘Onmisbaar voor hun toekomst’

Maar hoewel ouders niet per se positief zijn over het technologiegebruik van hun kinderen, zien ze wél in dat het onmisbaar is voor hun toekomst: maar liefst 79% denkt dat kennis van technologie kansen op een baan later positief beïnvloedt. Ook op andere vlakken zien ouders de voordelen: 52% denkt dat technologie het denkvermogen van kinderen verbetert, 43% gelooft dat ze problemen beter kunnen oplossen en 31% geeft aan dat kinderen dankzij technologiegebruik beter kunnen multitasken.

 

Lees ook
7x offline spelletjes voor de tablet (en nog gratis ook) >

 

‘We staan nog maar aan het begin’

Ook vinden ze dat hun kind al op achtjarige leeftijd meer kennis heeft over technologie dan zij zelf. “Iedere ouder met jonge kinderen heeft zich weleens verbaasd over hun digitale vaardigheden: of je je kleuter nu apps weg ziet swipen tijdens het kijken naar een filmpje op een tablet, of ze een eigen profiel op Netflix aan ziet maken”, aldus Majoy Koetsier-Juriaans van Yellow Communications. “Maar zo bijzonder is dat eigenlijk niet: de nieuwe generatie heeft een geweldig potentieel en we staan nog maar aan het begin.”

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >