‘Aan één ding had ik echter niet gedacht: de boterhammen voor in de broodtrommels’

08.09.2023 05:26
leuke broodtrommel kind

Na zes weken zonder strak regime heb je het even niet meer helder. Waar lag die school nou ook alweer en broodtrommeltjes, wat zijn dat precies?

Yes! Weer gelukt

Merel (37), moeder van Matty (13), Loek (11), Saar (10), Dana (6) en Benthe (3):

“Hoe druk een groot gezin kan zijn merk je het beste als het nieuwe schooljaar aanbreekt. We hanteren hier thuis bijna een NS-dienstregeling qua halen en brengen. We hebben twee tieners die zelf­standig op de fiets kunnen, een die per se bij mij achterop wil, een kind op het speciaal onderwijs dat per auto moet worden gebracht, 25 kilometer verderop, en de jongste op het kinderdagverblijf.

Het hele jaar door loopt het bijna vanzelf, maar de ochtend van de eerste schooldag is de hel. Zeker nu Matty voor het eerst naar de middelbare gaat. Dat betekent voor hem acht boterhammen smeren, plus een snackbox vullen met ontbijtkoek en wat noten. Loek en Dana komen tussen de middag thuis eten, maar moeten wel ‘kleine pauze’-happen mee. Saar blijft over en wil alleen stukjes gesneden fruit.

Als ik om half tien dan iedereen veilig en met goed gevulde broodtrommels op school heb, kan ik eindelijk even gaan zitten. Blij dat het weer is gelukt!”

Lees ook – ‘Al meer dan een jaar krijg ik fruitbakjesfeedback’ >

Kraakverse lunch

Marleen (40), moeder van Emma (11), Sylvie (10) en Thom (6):

“Natuurlijk wist ik heus wel dat de scholen maandag weer ­zouden ­beginnen. De rug­zakken stonden alle drie paraat, er zaten mooie schriften in en voor ieder kind een luxe broodtrommel. Aan één ding had ik echter niet gedacht: de boterhammen voor erin. We hadden geen snee meer.

In vakantietijden eten de kinderen graag ’s morgens pap, crackers of beschuiten, dan mag het allemaal losser. Maar dat zijn niet per se handige items voor in een lunchbox. Toch had ik geen andere keuze, zowel mijn man als ik moesten werken en konden niet nog even naar de bakker gaan. Het waren beschuiten met kaas en jam, óf ­honger.

Onze kinderen zagen er geen probleem in, hun leraren helaas wel. De juf van Thom informeerde de volgende morgen voorzichtig of Thom misschien weer ‘paneermeel’ in zijn trommel had zitten. Dat had ze liever niet. Zijn middagmaal had namelijk nogal gekraakt en geknisperd en na de kleine pauze lag de vloer onder zijn stoel en de halve klas bezaaid met kruimels.”

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.