‘Mijn neefje (11) had de hele computer uit elkaar gehaald met een schroevendraaier’

17.11.2023 05:26
kind computer uit elkaar gehaald Beeld: Getty Images

Onbetaalbaar zijn ze, die bloedjes van je, maar ze kosten ook een lieve duit. Vooral als ze in hun kinderlijke onschuld het een en ander de vernieling in helpen.

Kosten € 399

Peggy (46): “Mijn zoon Thijs (5) heeft de iPad kapot gegooid, ook al zat deze in een hufterproof beschermhoes. Hij is meervoudig gehandicapt en heeft veel kracht. Hij had er geen zin meer in, en dus gooide hij hem weg. Natuurlijk precies met het scherm op de rand van de tafel.

Het ding brak in duizend stukjes. Het gebeurde in een fractie van een seconde, hij is zo vliegensvlug. Ik schrok me echt een ongeluk. We hebben een nieuw exemplaar voor hem besteld, aangezien het hem veel rust geeft om door filmpjes te scrollen. Het risico op herhaling blijft er door zijn beperkingen helaas altijd.”

Professionele monteur

Kosten € 400

An (42): “Mijn neefje Louis (11), de zoon van mijn zus, heeft de hele computer uit elkaar gehaald met een schroevendraaier. Hij wilde weten hoe het allemaal werkte daarbinnen, zelfs de harde schijf had hij verwijderd. En vervolgens was hij helemaal beteuterd omdat het hem niet lukte hem zelf weer in elkaar te zetten. ‘Papa, ik heb een probleem’, zei hij, ‘ik haalde ’m uit elkaar om te weten wat erin zat, maar nu krijg ik ’m niet meer in elkaar gezet.’

“Hij wilde weten hoe het allemaal werkte daarbinnen”

De computer kon niet meer gerepareerd, mijn zus en haar man hebben een nieuwe moeten kopen. Ze hadden hem gereedschap gegeven om dingen mee uit elkaar te halen, en dat lag in dezelfde kamer, dus ja…”

Lees ook – ‘Mijn dochter liet haar iPad kapot vallen en verzuchtte laconiek: ‘Even een nieuwe kopen” >

Met een grote plons

Kosten € 900

Maaike (36): “Mijn zoon Chris (6) heeft, toen hij drie was, een keer ’s nachts mijn iPhone in een emmer water laten vallen. Hij moest naar de wc en nam mijn telefoon mee als zaklamp. Ik had ’m, zoals altijd, in de kast gelegd. Toen mijn zoon hem eruit pakte, viel de telefoon.

Op zich niet erg, ware het niet dat ik zo snugger was geweest een emmer water voor de kast te laten staan, met een wollen sjaal erin. Ik heb de telefoon meteen in een bak rijst gegooid, maar hij heeft het niet gered. De volgende ochtend kon ik mooi naar de winkel voor een nieuwe. Chris voelde zich zo schuldig, terwijl hij er echt niets aan kon doen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.