Nameninspiratie: zo heten de kids van de spelers van het Nederlands Elftal

15.06.2024 13:28
Bron: KNVB Media

Het is weer zover! Het EK 2024 staat voor de deur en ons Oranje staat te popelen om de eerste wedstrijd tegen Polen te spelen op 16 juni. Maar naast hun prestaties op het veld hebben onze helden nog een andere belangrijke rol: die van papa! En wat blijkt? Deze toppers hebben niet alleen talent voor voetbal, maar ook voor het kiezen van bijzondere kindernamen.

Zo heten de kinderen van onze internationals

Dus, zet je schrap en laat je inspireren (of niet) door de namen van de kinderen van het Nederlands Elftal.

Justin Bijlow: Dahlia Sofia

We beginnen met Justin Bijlow, trotse vader van Dahlia Sofia. Een prachtige naam die doet denken aan een mooie bloem. Heel elegant en sierlijk, net als de dochter van onze keeper.

Mark Flekken: Noé en Liva

Mark Flekken heeft gekozen voor de namen Noé en Liva voor zijn kinderen. Beide namen zijn kort, krachtig en hebben een frisse, moderne klank. Ze passen perfect bij elkaar en stralen eenvoud en stijl uit.

Daley Blind: Lowen Dace en Lamae Lourdes Foire

Daley Blind pakt het groots aan met Lowen Dace en Lamae Lourdes Foire. Klinkt als een koninklijk duo dat je eerder in een sprookje tegenkomt dan op de crèche. Het heeft wel wat, toch?

Lees ook: Yes please,10x namen geïnspireerd op Netflix-serie Bridgerton

Virgil van Dijk: Nila en Jadi

Onze aanvoerder Virgil van Dijk heeft twee dochters, Nila en Jadi. Beide namen zijn kort, krachtig en hebben een exotische klank. Ze passen perfect bij de sterke en charismatische persoonlijkheid van hun vader.

Denzel Dumfries: Jesiah

Denzel Dumfries heeft zijn zoon de naam Jesiah gegeven. Een stoere naam voor een stoere knul. Het klinkt alsof hij nu al klaar is voor zijn eigen voetbalavontuur.

Stefan de Vrij: Nolan

Stefan de Vrij heeft gekozen voor de naam Nolan voor zijn zoon. Een eenvoudige, maar krachtige naam met internationale allure. Het is een naam die zowel modern als tijdloos is.

Tijjani Reijnders: Xavién

Tijjani Reijnders heeft gekozen voor de naam Xavién. Het lijkt op een mix tussen een Spaans voetbalicoon en een stripfiguur. Een unieke naam die zeker in het oog springt.

Joey Veerman: Frenkie

Joey Veerman, niet vies van een goede voetbalnaam, noemt zijn zoon Frenkie. Zou het een eerbetoon zijn aan zijn teamgenoot? Hij zegt van niet, maar het heeft wel iets leuks.

Georginio Wijnaldum: Ki-yeann, Aysïa-Mae, Jacian en Julián

Georginio Wijnaldum heeft maar liefst vier kinderen: Ki-yeann, Aysïa-Mae, Jacian en Julián. Deze namen vormen een mooie, kleurrijke mix en stralen allemaal iets bijzonders uit. Het is duidelijk dat er veel liefde en zorg is gestoken in het kiezen van deze namen.

Steven Bergwijn: Saint Steve Isai, Ayden en Lewis

Steven Bergwijn houdt van een beetje drama met Saint Steve Isai, Ayden en Lewis. De eerste klinkt als een naam voor een toekomstige held, terwijl Ayden en Lewis lekker internationaal zijn.

Cody Gakpo: Samuël Seth

Cody Gakpo gaat voor klassiek met Samuël Seth. Een naam die klinkt als een bijbelse profeet. We kunnen alleen maar hopen dat kleine Samuël net zo goed wordt in voetbal als zijn vader.

Donyell Malen: London Felipe Lou

Donyell Malen heeft duidelijk inspiratie uit de hele wereld gehaald met London Felipe Lou. Klinkt als een internationale popster, maar waarom ook niet?

Wout Weghorst: Juul, Lucie Mary Jo, Daantje Suze Mary

Last but not least, Wout Weghorst. Zijn drie dochters heten Juul, Lucie Mary Jo en Daantje Suze Mary. Een mix van simpel en ingewikkeld, net zoals zijn speelstijl op het veld.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.