Mooi initiatief: één week ‘Minderen voor Kinderen’

01.11.2018 08:33
minderen-voor-kinderen

We consumeren er met z’n allen op los, helemaal nu de feestmaanden naderen. Dat mag soms wel een tikkie minder, vinden UNICEF en de LINDA.foundation. Daarom roepen zij heel Nederland op om een week lang te ‘detoxen’.

Een koffie on the go minder, een toetje minder, een keer zelf je haar verven in plaats van naar de kapper gaan: alles wat je in die week niét doet, voer je in in de app ‘Minderen voor Kinderen’ . Het geld dat je bespaart, kun je vervolgens met één druk op de knop doneren aan kinderen die het niet zo goed hebben.

 

‘Kwetsbare kinderen’

“Het gaat over luxe dingen die je makkelijk kunt missen”, vertelt Linda de Mol bij De Wereld Draait Door. “Het motto is: ‘Wat jij bespaart, is voor een ander veel waard’, en daarmee kunnen we kwetsbare kinderen dichtbij – met de LINDA.foundation – en ver weg – met UNICEF – enorm veel bieden.”

 

Lees ook
Financiële detox: zorgeloze spender doet zes weken zuinig >

 

‘Bewustwording’

Ze hoopt dat ‘Minderen voor Kinderen’ een traditie wordt, net zoals ‘Stoptober’. “Dat zou ik te gek vinden. En we hopen niet alleen dat er geld binnenkomt, het is ook een soort bewustwording dat er heel veel mensen zijn die de luxe hebben om te kiezen. Dat ze erbij stilstaan dat dat iets bijzonders is.”

Doe jij ook mee? Download dan hier de app voor Android of iOs. De donaties die in de week van 1 tot en met 7 november worden gedaan, worden verdeeld onder de LINDA.foundation en UNICEF.